Skip to content

2 Comentarii

  1. Carol
    august 15, 2013 @ 8:01 pm

    Doamne ajuta !

    Bine ca ai facut lumina in acest caz, ca multi s-au smintit !

    Ne place senzationalul, mesajele gen iesirea din matrix, lasa trezirea sa vina, ca am trait in minciune, si acum deodata vine cate unul care detine intregul adevar in ortodoxie, toti sunt in intuneric, si ne lumineaza si pe noi…..

    Un pireten, merge si el cu noi in tabere si la actiune, pana adineauri ma contraziceam cu el, sustine ideea aceasta tampita, si ca nu e deloc motiv de sarbatoare, ca sa fim tristi, etc. Pai de Inviere suntem tristi? Asa cum mi-ai zis si tu, sfintii se sarbatoresc de ziua cand adorm in Domnul.
    Si intra la el pe pagina alta fata, care zice ca a fost si ea la slujba si a aflat ca pana cum traia in minciuna cand serba ziua asta, ca nu e motiv de sarbatoare, ca noi suntem toti inselati !!!!! Aoleuuuuuuu, ce mare simnteala face duhul asta satanic care a lansat vestea,e clar ca vrajmasul lucreaza, a nu a gasit alt motiv sa batjocoreasca sarbtoarea aceasta. Anii trecuti aducea pe Iron Maiden sau alti solitsti satanisti sa tina concerte de Sfanta Marie, acum mai dau cate un zvon ca asta sa isi bata joc de noi, ca ne palc stirile de genul asta si imediat punem botul, asa cum raspandeau securstii si mai raspandesc sia zi tot felul de tampenii, stiri care intoxica, si ne dezbina, ca sunt destui naivi sa puna botul !

    Parintele Steinhardt era pentru sarbatori, praznice, spunea ca sarbatorile crestine, gen Craciun,Pasti, serabte pe la tara, prin Provincie, cu bucuria pruncilor, petrecerea, reprezinta al 9-lea cer, mai presus si de trairile ascetilor, ca asa a zis Dumnzeu, sa fim ai Lui, sa avem belsug, sa petrecem cand sunt mari sarbatori si sa ne bucuram !

    Reply

  2. Carol
    august 15, 2013 @ 8:08 pm

    Parintele Steinhardt, in jurnalul Fericii, ne spuen ca adevaratul crestinism e cel din suferina, de la Jilava, acolo a trait cu adevarat ortodoxia, dar si ca praznicele ne apropie de Dumnzeu, ca e buna veselia, sarbatoarea, ca asa vrea si Dumnezeu !

    De aceea, chiar si in saptamana mare, gaseste o zi, precum joia mare sa ne dea dezlegare la ulei si vin, ca si El a luat masa atunci, a ciocnit cu ai Lui, inainte sa urce Golgota, stia ce-L asteapta, dar a stiut sa se bucure si sa profite de acel moment, stia ca vinul face inima buna, bucura omul si sa nu lasa daor tristete alor Sai ! Sa invatam de la el sa avem masura, sa combinam utilul cu placutul, nu sa cadem in extreme fariseice !

    Astazi, daca nu eram prins cu examene mergeam la tara, la tataie, scoteam vinul de la pivnita, frigeam 2-3 pui, cu usuturoi si petreceaam asa cum se cuvine, dupa ce veneam de la slujba de diminteata. Ador sa merg la tara la slujbe, alaturi oamenii de acolo, unde ma simt in largul meu, mai frumos ca la oras !

    Daca cititi Casa mortilor de Dostoievski, si cand ne vorbea de o luma altfel, din psucarie, cu oameni aparent rai, sadici, irascibili, necivilizati, dar cu totul speciala, profunda, unde poti trai ortodoxia cu adevarat, in Rusia lui 1800 si ceva, unde detinutul care se numea Nicolae, se trezea de dimineata, se ruga 2 ore la icoana sfantului, apoi isi stransese votca dupa luni intregi de truda si munca grea pentru a obtine acea bautura, si se imbata….. Noi , ne mai rugam 2 ore dimineata la icoana? Sau dupa ce cadem in pacat???

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *