Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

"Căci vrând Dumnezeu să înalţe o icoană a toată frumuseţea şi să arate în jurul acestora în chip curat atât îngerilor, cât şi oamenilor, icoana Lui Însuşi, a făcut astfel încât să fie cu adevărat atât de frumoasă, concentrând toate cele prin care le-a împodobit când le-a divizat pe toate, dând subzistenţă unei lumi/podoabe comune din lucruri bune văzute şi nevăzute sau, mai bine zis, arătându-o un amestec comun al tuturor frumuseţilor dumnezeieşti, îngereşti şi omeneşti şi o frumuseţe şi mai înaltă care împodobeşte amândouă lumile, una începută de pe pământ, dar care a ajuns până la cer şi l-a întrecut pe acesta prin ridicarea ei acum din mormânt la cer, care a legat cele de jos cu cele de sus şi prin lucrurile minunate din jurul ei conţine totul; întrucât chiar şi faptul că la început s-a zis că e cu puţin mai prejos decât îngerii [cf. Ps 8, 6] — mă refer la faptul că a gustat moartea — sporeşte excelenţa în toate a Mamei lui Dumnezeu. De aceea pe drept cuvânt astăzi toate aplaudă şi conlucrează la prăznuirea făcută cu acest prilej."

Sfântul Grigorie Palama - La Atotvenerata Adormire a Maicii Domnui - Omilia 37

Sursa: Maica Domnului în teologia secolului XX și în spiritualitatea isihastă a secolului XIV: Grigorie Palama, Nicolae Cabasila, Teofan al Niceei, diac. Ioan I. Ică jr, Editura Deisis, Sibiu, 2008, p. 427.
 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești