Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Viorel, finul meu, nu prea are încredere în mine când îi vorbesc de Dumnezeu şi mai ales când îi vorbesc de Ortodoxie pentru că, spune el: "voi ortodocşii spuneţi că voi aveţi credinţa cea adevărată, dar aşa zic şi catolicii şi protestanţii, aşa zic şi musulmanii şi evreii".

Eu i-am adus câteva argumente dar nu prea au avut mare succes pentru că, spun el: "aşa zic ortodocşii despre chestia asta, că aşa v-a învăţat la şcoală şi la Biserică, dar ia să-l întrebi pe un catolic să veci ce zice". Până la un punct sunt deacord cu el, că nu prea poate să se convingă doar din cuvinte ci vrea să vadă ceva concret, vrea fapte probabil. Poate sunt mai mulţi care nu cunosc mediul bisericesc şi nu sunt aşa apropiaţi de Dumnezeu şi ar vrea să ştie care este până la urmă credinţa adevărată, sau există o credinţă adevărată ? sau toate sunt la fel?

Un singur răspuns pot da eu la această întrebare:Minunea Sfintei Lumini de la Ierusalim din Biserica Învierii. Lumina Sfintei Învieri vine în Ierusalim la Paşti prin minune doar când se roagă lui Dumnezeu, patriarhul ortodox.

De fiecare dată când de Paşti au intrat în altar patriarhi şi episcopi de altă credinţă (catolici, armeni, etc.) lumina nu a venit. Lumina Învierii cu care iese Patriarhul din Altar nu arde pentru 2 minute, ci este doar lumină. Această minune se-ntâmplă în fiecare an de secole.

La Ierusalim în Biserica Învierii, care e construită exact pe locul mormântului unde a fost îngropat Iisus Hristos şi de unde a înviat, se-ntâmplă de secole aceeşi minune în fiecare an. Aici sunt prezenţi mii de oameni de multe naţionalităţi (evrei, ruşi, greci, arabi, români, englezi, ciprioţi, bulgari, etc.). Înainte de a intra Patriarhul ca să-L roage pe Dumnezeu să trimită Sfânta Lumină, autorităţile evreieşti intră în Altar şi controlează să nu existe vreo sursă de lumină artificială, şi apoi sigilează altarul.

Mai multe detalii despre istoria minunii puteţi găsi aici.

(Balan Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești