Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Curtea Mănăstirii Stavropoleosimg_1211265270_14969_1211546270_mod_347_272

Aşa se aude prin popor, de la unii ce nu trec pe la Biserică, se zice că Biserica şi credinţa sunt doar pentru bătrâni şi bolnavi, că tinerii n-au ce căuta pe acolo, ca tinerii trebuie "sa-si traiasca viata'', iar mai la batranete au timp si de biserica... Părerea asta e  "întărită" pe faptul că-n unele Biserici majoritatea celor prezenţi sunt de vârstă înaintată, şi doar pe ici pe colo câte un tânăr, doi.

Am avut bucuria, de când stau în Bucureşti, să merg la Biserica Studenţilor (Sfântul Grigorie Palama) din Regie, exact din curtea Politehnicii. O biserică extraordinar de frumoasă, construită pentru tineri şi pictată dumnezeieşte. Aici duminică dimineaţa la Sfânta Liturghie biserica e plină ochi numai cu tineri. şi când zic numai cu tineri zic peste 99% dintre cei prezenţi sunt tineri studenţi care stau în cămine sau prin Bucureşti. E o încântare să participi la o liturghie, unde cei pe care de obicei îi vedeam umplând barurile şi restaurantele, acum stau şi se roagă bucuroşi în faţa lui Dumnezeu. Eu când am fost prima oară nu-mi venea să cred ce frumos este...

Prima oară am fost acum o lună cred şi biserica era neîncăpătoare iar afară erau alţi tineri care ascultau slujba în curte. Era o mulţime de maşini parcate, şi când am ajuns îmi dădea sentimentul că se-ntâmplă ceva important... Cu adevărat se-ntâmpla ceva unic, Dumnezeu era prezent în Biserică prin toţi tinerii, Hristos Domnul îi chemase la el pe copiii Lui.

Printre cei de acolo erau şi foarte mulţi tineri care aveau copii, tineri care nu mai erau studenţi dar care s-au îndrăgostit de preoţii de acolo şi de atmosfera de familie, şi nu se pot despărţi niciodată.

Parohia noastră, biserica unde mergem în fiecare duminică cu mult drag este Biserica Stavropoleos, acum mai nou Mănăstirea Stavropoleos. Cel mai uşor aş putea carcateriza această parohie ca fiind o mare familie. Aici toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, aici totul e în rânduială, aici cântarea e dumnezeiească (cel mai frumos cor psaltic din ţară), aici slujbele sunt dumnezeieşti, predica e foarte actuală....parcă totul e desăvârşit.

Biserica e plină de tineri, dar spre deosebire de Biserica Studenţilor aici sunt şi foarte multe familii tinere, de 25 - 30 de ani, care vin cu bebeluşii şi cu copilaşii la Biserică. Într-o duminică normală aici se împărtăşesc cel puţin 15-20 de copii, uneori mult mai mulţi, mai ales când e mai cald afară. Duminica asta când am fost, deşi erau sub zero grade afară, iar biserica fiind mică era neîncăpătoare, în curte erau o grămadă de copiii în cărucioare sau jucându-se, pentru că în biserică nu se mai putea intra. Tinerii părinţii şi copiii aşteptau afară la -3 sau -4 grade cel puţin 2 ore pentru a asculta slujba şi apoi pentru a-i împărtăşi....E o minune...

E ceva dumnezeiesc.... Şi cei mici şi cei mari suferă frigul, dar suferă cu mare folos..... toţi îl aşteaptă pe Hristos, toţi ştiu că jertfa lor nu e în zadar...

De asta zic eu că Biserica nu este doar pentru bătrâni şi bolnavi. Eu am două exemple de Biserici unde tinerii şi copiii sunt majoritatea covârşitoare a enoriaşilor, şi numărul lor e mereu în creştere. Şi-i văd că vin cu mare bucurie, îi văd cum Dumnezeu şi Biserica e parte foarte importantă a vieţii lor.

Site-urile ortodoxe sunt pline de mii de vizitatori, forumurile la fel, librăriile de cârţi ortodoxe sunt luate cu asalt de tineri şi se vând zeci de mii de cărţi duhovniceşti. Site-ul www.crestinortodox.ro a avut peste un milion de vizualizări în luna decembrie, ajungând ca în noaptea de Ajun să aibe 76000 de vizitatori. Un stadion plin de tineri au intrat pe un site să asculte colinde, să afle despre Naşterea Domnului, să discute....

Venim la Biserică ca într-o mare familie ca să ne bucurăm, să cerem ajutorul, să ne vindecăm...

Venim la Dumnezeu pentru ca la El suntem acasă !

(Claudiu)

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești