Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

lrg-5471-icoane_invierea_domnuluiinvierea14_lrg-5471-icoane_invierea_domnuluiinvierea14_Cine sunt acei ce iubesc pe Dumnezeu din tot sufletul? Fie ca ei sa se bucure de aceasta mareata sarbatoare! Cine sunt acei ce slujesc Domnului cu credinta? Fie ca ei sa se veseleasca intru Domnul! Cine sunt aceia ce sunt vlaguiti de atata post? Acum isi vor primi rasplata multdorita! Cei ce au muncit cu ravna inca din cel dintai ceas, Sa-si primeasca rasplata ce li se cuvine; Cel care a venit dupa al treilea ceas, Sa se bucure si acela de marea Sarbatoare! Si cel ce a venit dupa al saselea ceas, Sa nu se indoiasca; pentru ca nu va ramane pe dinafara! Iar cel ce a sosit in cel din urma ceas, Sa nu-i fie frica de intarzierea sa!

Pentru ca Domnul este binevoitor si primeste si pe ultimul venit El da pace celui ce vine in ultima clipa asa cum da si celui ce a trudit din primul ceas. Unuia ii da, iar pe celalalt il indestuleaza. El pretuieste truda si saluta curajul. El onoreaza atat faptele cat si gandurile bune.

Sa ne bucuram cu totii de bunavointa Domnului! Cel dintai si cel de pe urma sosit sa primeasca aceeasi rasplata; Cel bogat si cel sarac sa se bucure deopotriva! Cel harnic dar si cel molcom sa sarbatoreasca aceasta sfanta zi!

Cel ce a postit cat si cel ce nu a postit sa se bucure azi de Masa cea plina de bunatati! Mancati cu toti din vitelul cel gras! Sa nu ramana nimeni flamand. Sorbiti cu totii din paharul credintei. Bucurati-va de maretia bunatatii Sale!

Nimeni sa nu fie trist pentru ca este sarac, pentru ca imparatia lui Dumnezeu ne-a fost dezvaluita! Sa nu fie nimeni abatut din cauza pacatelor sale; pentru ca iertarea ne-a venit din mormantul Domnului. Sa nu fie nimeni infricosat de moarte, pentru ca moartea Mantuitorului ne-a eliberat pe noi! El a calcat pe moarte si a invins-o.

El a distrus taramul mortii cand a coborat in el; l-a bagat in spaima cand acela a incercat sa muste din carnea Sa. Asa a proorocit Isaia: "Tu iadule te-ai infricosat cand L-ai intalnit pe El".

Iadul s-a infricosat pentru ca a fost invins. S-a infricosat pentru ca a fost facut de rusine. S-a inspaimantat pentru ca a fost distrus. S-a inspaimantat pentru ca i s-a luat puterea. S-a inspaimantat pentru ca este acum neputincios.

Iadul a luat un trup si a descoperit pe Dumnezeu. A luat pamant si a descoperit Cer. A luat ce a vazut si a fost coplesit de ceea ce nu vazuse. O moarte, unde-ti mai este coasa? O iadule, unde iti mai sunt izbanzile?

Hristos a inviat si tu moarte ti-ai pierdut puterea! Hristos a inviat si cei rai s-au prabusit! Hristos a inviat si ingerii se veselesc! Hristos a inviat si viata a invins moartea! Hristos a inviat cu moartea pre moarte calcand; Si celor din mormanturi viata le-a daruit!

Ca Lui I se cuvine slava si cinstea acum si in vecii vecilor. Amin!

(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești