Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Suntem în postul Paştelui şi aş vrea sa las internetul şi sa stau cât mai puţin în faţa calculatorului. Sunt destule de citit pe internet dar totul e superficial, nimic în adâncime, totul la suprafaţă... E altceva să citeşti o carte! Îţi da altă aşezare duhovnicească. Pe internet totul e făcut să fie citit rapid şi subiectele sunt tratate pe scurt şi fără profunzime. Pe internet te grăbeşti să citeşti şi aia...şi aia...îţi mai distrage atenţia şi mailul, şi messengerul, şi alte reclame, îţi mai vine vreo idee să cauţi ceva. Când citeşti o carte lucrurile sunt altfel.

3467m3467mEu când citesc o carte sunt mult mai liniştit, mai atent la ce citesc şi mă bucur mai mult. Iată câteva cărţi frumoase de citit acum în post, pe care vi le recomandam cu toata inima:

1. Duhovnicul închisorilor - Arhimandritul Spiridon - o carte care o să vă dea mare bucurie, o să prindeţi poftă de rugăciune în timp ce o citiţi. O carte care iti zguduie catusele sufletului si care arata cat poate coborî omul lipsit de Dumnezeu in pacat si la ce inaltime si sfintenie poate ajunge cu Hristos.

1m1m

2.  Foame şi sete după Dumnezeu - Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - o carte doar despre post cu toate semnificaţiile sale. Părintele Patriarh vorbeşte superb de tainele postului şi de semnificaţiile lui cele mai ascunse. E o carte duhovnicească foarte folositoare dar şi o lucrare teologică deosebita.

118m118m

3, Între iadul deznădejdii şi iadul smereniei - Sfântul Siluan Athonitul - dacă n-aţi citit-o până acum, sa stiti ca aceasta este una din comorile de mult pret ale Ortodoxiei. Sfântul Siluan mai este numit şi sfântul iubiri. Prin simplitatea scrierilor sale Sfantul Siluan te cucereste pe loc. Trairile sale iti rascolesc inima, iti arata bucuriile pocaintei si te ajuta sa intelegi care este sensul suferintei.

valeriu-gafencu-sfantul-inchisorilorvaleriu-gafencu-sfantul-inchisorilor

4. Sfântul Închisorilor - o carte care te face să vrei să suferi pentru Hristos, te ajută să ieşi din materialismul acesta confortabil al lumii, din rotaţia plictisitoare a plăcerilor. O carte care te-nvaţă să trăieşti mai simplu, să suferi cu bucurie. O carte cu cel mai iubit dintre întemniţaţi: Valeriu Gafencu.

bizantinasept00025bizantinasept00025

5. Convorbiri duhovniceşti - Sfântul Ioan Casian -Un mare sfânt al românilor, un mare monah cu studii înalte, care a stat în pustie 20 de ani vorbind cu toţi marii pustnici egipteni, şi cerând sfat de la ei în ale rugăciunii, privind dorinţele trupului, despre nepătimire, si multe altele pe care le lasam sa le descoperiti si voi.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești