Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Nu de mult Îl uitasem pe Cel ce nu a vrut să mă uite…Pe Cel pe care fiecare dintre noi Îl răstignim zilnic, iar și iar, cel mai mic gând greșit având efectul trist și nedrept al unei sulițe care-ncearcă să străpungă aceeași coastă fragilă. Am fost acolo și am bătut cui in Cel Nevinovat. În loc să-mi poarte pică, a îndurat păcatele mele, a avut răbdare și a găsit o cale să mă întoarcă pe drumul Vieții.

Despre asta am să vorbesc, despre lumina Sfintei Învieri pe care cred că o simțim fiecare dintre noi în adâncul inimii când ne întoarcem fața către Hristos. Atunci El, fără să șovăie sau să aștepte recompensă, ne întinde mâna să ieșim la liman. Cine oare nu a simțit lacrimile acelea de bucurie care iți spală sufletul atunci când ți-ai dat seama că nu ești singur, că Cineva și-a dat Viața ca tu să fii fericit deși ai greșit de atâtea ori?

Cu toate că a trecut puțin timp de când m-am reîntors Acasă (căci nădejdea și încrederea în Dumnezeu îmi dau senzația unui cămin) , simt că de fapt nu am plecat niciodată. Asta e lumina despre care vorbesc, asta semnifică Sfânta Înviere pentru mine, propria-mi înviere când deznădejdea, singurătatea și neputința m-au doborât.

Aici nu este vorba decât despre iubire necondiționată, dragii mei, iubire pe care noi o ințelegem într-un mod eronat astăzi și ajungem să ne întrebăm de ce ni se întâmplă tocmai nouă, unde greșim. Noi suntem de vină, noi ne facem singuri rău prin îndepărtarea inimilor noastre de la Izvorul Vieții.

Vă propun astfel un exercițiu pe care eu însămi îl practic dimineața, în drum spre facultate: încetiniți pasul, simțiți lumina caldă a soarelui cum vă încălzește obrazul și veți știi că Hristos vă dă speranță, căutați surâsul nevinovat al unui îngeraș și veți ști că Hristos vă zâmbește, priviți crenguța aceea care se zbate să țină piept puternicului vânt și veți știi că Hristos vă poartă în brațe.

Iar cei care încă nu L-au descoperit și citesc accidental acest mesaj (nebănuite sunt căile Domnului), doriţi-vă schimbarea, mergeți la Biserică, găsiți un duhovnic bun și veți vedea cum lucurile vor sta altfel, căci Hristos este doctor de suflet și nu tratează doar efectele bolii, ci vindecă bolnavul.

O primăvară cât mai senină vă doresc și fie ca Domnul să vă aibă în grija Lui!

(Adriana - Articol trimis în cadrul concursului „Cum simţiţi voi legătura dintre marile sărbători ale Bisericii Ortodoxe şi viaţa noastră de zi cu zi?”)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești