Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

ioan_botezatorulioan_botezatorulAzi îl sarbatorim pe Sfântul Ioan Botezatorul. El este cel care a pregătit sufletele oamenilor pentru venirea lui Dumnezeu. El este cel care striga tuturor:"Pocăiţi-vă ca s-a apropiat împărăţia cerurilor !" ca şi cum ar fi spus:

Atenţie, s-a apropiat împărăţia cerurilor ! Gândiţi-vă fiecare la ce păcate aveţi şi cereţi iertare în faţa lui Dumnezeu. Veniţi şi mărturisiţi-vă păcatele şi eu vă voi boteza cu apă, pentru ca apoi să vină chiar Dumnezeu să vi le ierte botezându-vă cu apă si cu Duhul Sfânt. Gândiţi-vă toţi la greşelile voastre, uitaţi-vă la ce boli aveţi şi de unde vin aceastea.

Toţi ascultau de Sfântul Ioan căci era considerat sfânt şi drept între oameni. El vorbea cu putere, atenţiona şi trezea conştiinţele oamenilor. Îi făcea pe oameni să-nţeleagă că bolile şi necazurile pe care le au vin doar ca o consecinţă a păcatelor pe care le fac în fiecare zi. Sfântul Ioan ia trezit pe toţi la realitate, ia facut să-şi dea seama că sunt păcătoşi şi fiecare are nevoie de Dumnezeu. Sfântul Ioan a deschis sufletul oamenilor către Dumnezeu, a readus aminte tuturor ca păcatul ne face nefericiţi iar Dumnezeu e Cel care ne-ndreaptă şi ne face bucuroşi.

Să ne gândim şi noi de ce suferim, de ce avem supărări şi necazuri, de ce nu ne iese totul bine, de ce nu suntem împliniţi ? Sigur conştiinţa (vocea lui Dumnezeu din noi) ne va aduce aminte de păcatele pe care le-am făcut. Dacă vrem să fie ne fie mai bine. ar trebuie să mergem la Dumnezeu să ne cerem iertare şi să-ncercăm cu El să nu mai greşim. Dacă chiar suferim, lăsarea păcatelor şi iertarea lui Dumnezeu va alunga durerile.

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești