Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Parascheva-800-2Parascheva-800-2Cat de minunata este Sfanta Cuvioasa Parascheva! Am cunoscut-o acum aproape un an,cand mi-am pus toata nadejdea in rugaciunile Sale facatoare de minuni.

Citisem articolul ,,Ce faci daca n-ai prieten(a)" iar vorbele sincere ale lui Claudiu, m-au impresionat. Mi-am dorit imediat sa-i cer ajutorul Sfintei Cuvioase Parascheva dar nu numai pentru mine, ci si pentru cei aflati in boli, suferinte, necazuri. La auzul rugaciunii mele Sfanta mi-a ascultat cererea..nu pot sa exprim in cuvinte cat de mare a fost bucuria primita! Cand credeam ca nimeni nu ma va putea scoate din groapa in care eram cazuta, iata, Sfanta Cuvioasa m-a ajutat. Cum as putea sa-i multumesc, eu...un suflet ticalos si plin de pacate?

De ce trebuie sa ii acordam o mare importanta acestei Sfinte? Deoarece este numita mult folositoare, daruind ajutor, prin rugaciunile ei, tinerilor si batranilor, fecioarelor si mamelor, manastirilor si familiilor, bolnavilor si saracilor. Puterea ei vine din sfintenia si din bunatatea ei, adica din iubirea ei fata de Dumnezeu si fata de oameni.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este mijlocitoarea celor păcătoşi, folositoarea celor asupriţi, îndreptătoarea judecătorilor răi, doveditoarea celor clevetiţi, scăparea celor judecaţi şi osândiţi, contenire a patimilor, nesprijinitoare a celor ce caută numai folosul lor, neizbândire a mijlocitorilor celor vicleni, domolire a celor puternici, întărire a slăbănogilor, stârpitoare a răutăţilor, izvorâtoare a milostivirii.

Pentru viaţa sa închinată în întregime Lui Dumnezeu, Parascheva a fost slăvită de Acesta cu darul neputrezirii trupului şi al facerii de minuni. Multi pacatosi alearga la Sfintele Moaste ale Sfintei cerand ajutor si vindecare de boala. Desigur, putem alerga si la ceilalti Sfinti Facatori de Minuni caci si acestia ne binecuvinteaza cu rugaciunile Lor catre Domnul.

Minunata este frumusetea sfintilor, pentru ca, daca in trup fiind si mergand printre oameni, puteau ajuta cu rugaciunea lor pe multi, fiind prezenti doar intr-un singur loc, iata, dupa moarte, Dumnezeu le da aceasta posibilitate de a fi impreuna cu noi.

Sa ne pastram inima curata, caci doar cu trezvie si credinta ii vom putea urma Domnului nostru Iisus Hristos, precum i-a urmat Sfanta Cuvioasa Parascheva.

,,Fiti convinsi ca nu ne va lasa Cuvioasa Parascheva niciodata daca ne vom ruga, ci ne va da puterea ei de mana de om care s-a risipit pentru Dumnezeu, ca noi sa nu ne risipim."

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești