Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

GetImageDetail5Datorita faptului ca duminica, 24 ianuarie, se face praznuirea Sfintei Cuvioase Xenia de Sankt Petersburg, m-am gandit sa va impartasesc in cateva randuri, crampeie din frumoasa mea prietenie cu una dintre cele mai iubite sfinte pe care le-a odraslit pamantul rusesc.

Totul a inceput acum aproximativ 2 ani, cand a ingaduit Bunul Dumnezeu sa merg in Republica Moldova pentru cateva zile. In acest timp am intrat in contact cu sfintii Rusiei (indraznesc sa spun, poate un pic mai bine cunoscuti peste Prut, decat la noi). Aici am intalnit-o pe Sfanta Matrona de la Moscova, m-am bucurat sa-l revad pe Sfantul Serafim de Sarov, iar in treacat am auzit si de Sfanta Xenia de Sankt Petersburg. Spun in trecat pentru ca nu am dat prea mare importanta celor auzite despre Sfanta Xenia, multumindu-ma a o pomeni in rugaciunile mele doar ca pe o alta sfanta a Rusiei.

In vara aceluiasi an, cu ingaduinta Domnului, dar cu nevrednicia mea, am mers pentru prima data in Rusia si Ucraina, dar fara a ajunge in Sankt Petersburg. Rugaciunile mele catre Sfanta Xenia erau in continuare...formale. Peste un an insa, in vara lui 2009, eram in toiul pregatirilor pentru cea de-a doua plecare in Rusia, plecare presarata cu multe ispite.

In cele din urma am izbandit, dar numai datorita ajutorului primit din partea Maicii Domnului si a Sfantului Serafim de Sarov (la care am adaugat peste timp si rugaciunile Sfintei Xenia, care, probabil, a intervenit in chip nevazut, pentru a mi se face cunoscuta, acolo, la ea acasa). Cu 2 saptamani inainte de plecare, am primit o carte cu viata si minunile Sfintei Xenia. Am inceput cu bucurie sa-i citesc viata si, pe masura ce inaintam in lectura, se aprindea in mine dorul de ea...

Odata ajunsa in cimitirul Smolensk, din Sankt Petersburg, ardeam de nerabdare sa ma inchin la mormantul Sfintei. Cu cat ma apropiam , cu atat ma cuprindea o stare de nevrednicie,de ticalosie, stare care a culminat cu izbucnirea mea intr-un plans inexplicabil la intrarea in capela si vederea mormantului. Lacrimile imi curgeau din ce in ce mai mult si ma simteam nevrednica de a fi acolo, in apropierea ei...La sarutarea icoanei de langa mormant am simtit o mireasma care nu poate fi descrisa in cuvinte.

E adevarat ca erau crini acolo , dar acea mireasma era diferita, pur si simplu dumnezeiasca. Am sarutat apoi lespedea de marmura rece, sub care se afla trupul Sfintei Xenia si imediat m-a cuprins o pace imensa...Pur si simplu nu mai voiam sa ma despart de Sfanta. Aceasta pace a continuat sa ma insoteasca si pe drumul de intoarcere in pofida ploii marunte care te uda pana la piele, dar pe care nu o mai simteam.

Intoarsa in tara, am continuat sa ma rog Sfintei citindu-i acatistul zilnic si multumindu-i pentru bucuria de a ma fi primit la mormantul sau. In septembrie am avut de sustinut un examen important, cu un profesor mai dificil. Am rugat-o pe Sfanta Xenia sa m-ajute. Mai mult, am indraznit sa trimit o slujba de pomenire la mormantul Sfintei din cimitirul Smolensk (asa cum citisem in carte, ca ea insasi spunea celor ce i se rugau sa-i plateasca o slujba de pomenire). Mentionez ca examenul s-a desfasurat pe 11 septembrie, a doua zi de praznuire a Fericitei Xenia (am ales intentionat aceasta zi). M-am rugat si...m-am incredintat Sfintei. Minunea s-a infaptuit. Sfanta Xenia mi-a ascultat rugaciunile, (mi-au picat subiecte invatate cu o zi inainte sau chiar in dimineata examenului). In momentul in care am vazut lista cu notele, m-am topit de emotie si am simtit, parca cineva imi spunea in interior ca este minunea Sfintei Xenia. De atunci am primit in repetate randuri ajutorul Sfintei si sincer va spun, cine i se roaga cu credinta in suflet, primeste raspuns.

Drept multumire, am scris aceste randuri, iar pe aceasta cale, rog pe cei care au primit ajutorul Fericitei Xenia, cea nebuna pentru Hristos, sa viziteze blogul dedicat ei (aflat inca in faza incipienta) : www.fericitaxenia.blogspot.com

“Bucura-te Sfanta Xenia, rugatoare pururea bineprimita pentru sufletele noastre !”

(Anca-Larisa)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești