Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

i0419001108s0279ab_synaxis_archangelsi0419001108s0279ab_synaxis_archangelsSărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este printre cele mai populare sărbători la noi în România pentru că mulţi oameni poartă numele celor doi îngeri.

E ziua numelui, e o zi de bucurie şi deobicei cei sărbătoriţi se-ntâlnesc cu prietenii şi familia şi stau împreună şi se veselesc. Se întinde masă, se pregătesc mâncăruri, băuturi, se pregăteşte muzica, şi se aşteaptă invitaţii, şi să-nceapă petrecerea!

O sugestie frumoasă şi un sfat bun pentru cei care-şi sărbătoresc ziua şi fac masă o dă chiar Domnul nostru Iisus Hristos:

"Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogaţi, ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine, şi să-ţi fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăţ, cheamă pe săraci, pe neputincioşi, pe şchiopi, pe orbi, şi fericit vei fi că nu pot să-ţi răsplătească. Căci ţi se va răsplăti la învierea drepţilor." (Lc.14,12-14)

Ar fi frumos dacă azi de ziua mea (Gabriel, Mihai, Gabriel, Mihaela) m-aş ruga Sfinţilor Arhangheli citind acatistul lor.

Ar fi frumos dacă aş participa la Sfânta Liturghie.

Ar fi frumos dacă m-aş împărtăşi cu Trupul şi sângele Domnului.

Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, împreună cu tot soborul îngerilor, rugaţi-vă pentru noi păcătoşii !

(Balan Claudiu)

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești