Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

sfantul-spiridonsfantul-spiridonDupă ce ai citit multe şi ai învătat multe, ţi se cade ţie a veni la începutul începuturilor - la Dumnezeu.

Un sfânt care a înţeles foarte bine acest lucru este Sfântul Spiridon al Trimitundei, marele făcător de minuni, care deşi ajunge episcop, uimeşte cu simplitatea prin care explică chiar la Sinodul de la Niceea, unitatea şi diversitatea Sfintei Treimi, ţinând în mână o cărămidă şi spunând că este formată din trei elemente: foc, pămant şi apă. În timpul explicaţiei sale, se aprinde focul în partea de sus a cărămizii, în mâna îi rămane pămant şi curge apa.

Se spune că pe Sfântul Spiridon l-a legat o prietenie trainică de Sfântul Nicolae, ceea ce e de înţeles, având în vedere că aveau în comun daruri de mare preţ: iubirea, blândeţea şi milostenia.

La fel ca Sfântul Nicolae, Sfântul Spiridon ne învaţă că :"Dumnezeu dragoste este, şi cel ce rămane întru dragoste întru Dumnezeu rămâne şi Dumnezeu întru el."

Sfântul Spiridon, ale cărui moaşte se află în insula Corfu, este considerat un sfânt călător, deoarece papucii de mătase, de pe tălpile sale se uzează în fiecare an şi sunt înlocuite de praznicul sau. Sfântul călătoreste spre a veni în ajutorul celor credincioşi, care îi cer din suflet ajutorul. Multe spitale şi biserici poartă numele sfântului, pentru că el este un mare vindecator.

In Bucureşti, la Biserica Sfântul Spiridon Vechi, există o icoană făcătoare de minuni a sfântului, la care s-au rugat mulţi şi la care au venit apoi să mulţumească pentru ajutorul primit, pentru că acest sfânt nu se îndură să lase neîmplinite rugăciunile celor credincioşi, care cu lacrimi îi cer ajutor când sunt în suferinţă.

Bucură-te, tămăduirea trupului meu,

Bucură-te, mântuirea sufletului meu,

Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

 

(Monica Frăţilă)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești