Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

psdmediupsdmediuLucruri minunate au văzut astăzi neamurile, în cetatea lui David, când Duhul Sfânt S-a pogorât în limbi de foc, precum a spus Luca, de Dumnezeu-grăitorul. Că zice: Adunaţi fiind ucenicii lui Hristos, s-a făcut sunet ca de o suflare ce vine repede, şi a umplut casa unde ei şezând; şi toţi au început a vorbi cu străine graiuri , cu minutate dogme, cu uimitoare învăţături ale Sfintei Treimi.

Duhul Sfânt era din veac şi este şi va fi, nici început având şi nici sfârşit; ci pururea cu Tatăl şi cu Fiul este unit şi împreună socotit. Viaţă şi de viaţă făcător; Lumină şi de lumină dătător; Binele însuşi şi Izvor de Bunătate; prin Care Tatăl Se cunoaşte şi Fiul se preaslăveşte, şi de toţi se ştie: O putere, o unire şi o închinare a Sfintei Treimi.

Duhul Sfânt este Lumină şi Viaţă şi Izvor viu, înţeles cu mintea. Duhul înţelepciunii, Duhul înţelegerii, bun, drept, înţelegător, stăpânitor, curăţitor de păcate; Dumnezeu şi îndumnezeitor, foc din foc purcezător; grăitor, lucrător, împărţitor de daruri; prin Care toţi proorocii şi dumnezeiştii apostoli, împreună cu mucenicii s-au încununat . Uimitoare auzire, neobişnuită privelişte, foc care se împarte spre dăruirea de haruri.

Împărate ceresc, mângaietorule Duhul adevărului care pretutindenea eşti şi toate le plinesti, Vistierul bunătăţilor ş dătătorule de viaţă, Vino şi te sălăşluieşte întru noi şi ne curăţeşte pe noi de toata întinaciunea şi mântuieşte-ne bunule sufletele noastre.

(Penticostar - Duminica Pogorârii Duhului Sfânt)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești