Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

869163-lg869163-lgAm citit acum câteva zile o vorba foarte frumoasă pe care o spune Domnul Hristos:

"Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura." (Evanghelia dupa Matei, 7,2)

Eu cred că atunci când Dumnezeu spune să nu judecăm pentru ca să nu fim judecaţi, se refera în primul rând la felul cum vom fi priviţi de ceilalţi oameni. Când eu am râs de altul, când l-am bârfit, când m-am bucurat că a greşit sau când l-am mustrat, atunci l-am judecat. Şi dacă l-am judecat, şi el nu va întârzia să mă atenţioneze când greşesc, să mă mustre când fac ceva rău sau să mă bârfească altora. Deci şi el mă va judeca.

E simplu. Eu n-am fost înţelegător cu el şi nu l-am iertat deşi e greşit, ci l-am judecat după criteriile conştiinţei mele. Şi el va face la fel cu mine.

Când o să fiu şi eu bun cu alţii, va rândui Dumnezeu ca-n viaţă să-ntâlnesc oameni care o să fie buni cu mine. Când o să-i judec mai puţin pe alţii, şi o să-nţeleg problemele şi neputinţele lor, atunci oamenii din viaţa mea vor fi şi ei înţelegători cu mine şi nu mă vor judeca.

Sunt lăsate lucrurile în aşa fel în lumea asta, încât atunci când eu sunt bun cu alţii defapt sunt bun cu mine. Când eu îi iert pe alţii de fapt îl înduplec pe Dumnezeu să mă ierte şi pe mine când voi greşi.

Dar când eu îi judec pe alţii şi nu-i iert, Dumnezeu mă lasă şi pe mine să greşesc, să cad în acelaşi păcat, să sufăr şi eu aceleaşi probleme ca să-l înţeleg pe cel pe care l-am judecat, iar pe viitor să nu-l mai judec.

Cum mă raportez eu la alţii aşa se vor raporta şi alţii la mine. Pe cât sunt de bun eu cu alţii aşa vor fi şi alţii cu mine (nu neaparat aceeaşi oameni). Dumnezeu ne face să ascultăm de poruncile Lui prin dorinţa de ne fi nouă bine.

Vreau să-mi fie mie bine atunci trebuie să fiu bun cu alţii. Sunt rău cu alţii atunci sunt rău cu mine, pentru că răul făcut mi se va-ntoarce cândva.

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești