Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Investigation DiscoveryInvestigation DiscoveryRăul pe care îl vedem în alții ne revoltă întotdeauna pentru că nu vrem să ne afecteze. Cu atât mai mult ne revoltăm atunci când victimele răutății sunt tocmai oamenii cei mai fragili și nevinovați. Dar îngăduița pe care Dumnezeu a dat-o răului pe pământ are pedagogia de a ne lămuri că păcatul există doar pentru că binele nu este dus la desăvârșire, altfel spus răul se manifestă acolo unde oamenii nu sunt sfinți.

Mulți oameni neagă existența lui Dumnezeu tocmai pe considerentul că bunătatea și dreptatea divină sunt antagonice cu îngăduirea atrocităților. Însă răul dus la extrem este tocmai argumentul că Dumnezeu trebuie să existe în mod necesar.

Așadar...

Eși convins că Dumnezeu a fost cânva nedrept cu tine?

Află cum este să fii condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care nu ai comis-o, și să execuți pe nedrept 27 de ani de pușcărie până reușești să-ți faci dreptate. Află cum e să fii și violat în tot acest timp, și totuși să găsești puterea ca la sfârșitul acestei amarnice experiențe să spui că ești un om binecuvântat de Dumnezeu. Sau, află cum este să găsești puterea de a mulțumi criminalului pentru că ți-a destăinuit locul în care ți-a îngropat fiica.

Crezi că duci o viață grea?

Gustă atunci din calvarul unor părinți a căror unic copil a dispărut fără urmă.

Ți s-a părut până acum soarta ironică?

Dacă da, atunci cum crezi că este să fii agent de poliție iar fiica ta să fie răpită, violată și ucisă, în timp ce tu ești "on duty"?

Crezi că pentru moarte ar trebui să se pregătească doar bătrânii?

Află că poți să mori chiar astăzi, pe stradă, sau diseară, după un concert, după o petrecere sau chiar noaptea, în timp ce... credeai că dormi liniștit.

Zici că păcatele "mici" nu stau la baza celor "mari"? 

Află cum moartea ți se poate trage doar de la bijuteriile pe care le iubeai. Sau pentru că "ți-a plăcut viața" în cluburi.

Află cum educația de răsfăț pe care a primit-o un tânăr de la părinții săi, a fost factorul decisiv pentru care și-a omorât la maturitate soția și copilul nenăscut încă. Sau află cum fiica răsfățată și-a omorât propria mamă, doar pentru că aceasta a îndrăznit să o ferească de relația cu... viitorul ei complice la crimă.

Crezi că nu te-ar mai putea surprinde cu nimic oamenii pe care îi iubești?

Află că soțul/soția poate duce o viață dublă fără să ai habar. Află cum este să descoperi la vârsta maturității că ai o mamă criminală sau că soțul este homosexual.

Nu crezi că iertarea dușmanilor este o poruncă necesară în primul rând pentru tine?

Află cum revolta de a fi înșelată în repetate rânduri, o conduce pe o femeie credincioasă la răzbunare și în final la crimă premeditată față de... fostul soț și actuala lui soție.

Crezi că oamenii nu se pot schimba în rău, chiar dacă i-ai știut dintotdeauna de bună credință?

Află cum este să fii căsătorită cu un soț extraordinar, dar care după ce pleacă în războiul din Vietnam se întoarce schimbat, apoi devine din ce în ce mai violent, până ajunge să... te vâneze cu pușca.

Crezi că omul fărădelegii nu se ascunde și sub masca omului drept?

Afllă cum, după mulți ani de cercetare, "cel mai bun polițist al anului" dintr-un oraș, s-a dovedit a fi violator în serie. Sau, află cum un afacerist, respectat de întreaga comunitate pentru religiozitatea sa, și-a ucis fiica vitregă cu sânge rece.... și nu din motive "mistice".

Crezi că mânia nu este verișoara bună a crimei?

Atunci află că nervii te pot împinge să ucizi și... din greșeală.

Credeai că fără trudă duhovnicească ți-a picat din cer "iubirea vieții"?

Află cum cel pe care îl iubești nu este "Romeo" cel mult așteptat ci un excroc care se folosește de tine până va obține ceea ce vrea: sexul și eventual banii.

Zici că pasiunea iubirii nu se poate transforma în crimă?

Află câte cupluri au ajuns să pună la cale crime din pricina iubirii pătimașe.

Vrei pedepsirea drastică a criminalilor?

Atunci gândește-te cum este când afli că ucigașul în serie care a fost condamnat la moarte, a avut parte de o copilărie tragică, cu părinți care l-au abuzat, fapt ce l-a mutiat sufletește pentru tot restul vieții?

Crezi că violatorii și criminalii nu merită o a doua șansă?

Află cum unul din criminalii a patru persoane se predă singur poliției, și își recunoaște vina pentru a face dreptate, după trei ani în care nu a mai suportat mustrările de conștiință.

Da, cazuri tulburătoare! Și totuși nu inventarierea atrocităților ne interesează ci procesele sufletești cele mai intime care îl fac pe om să decadă treptat până la stadiul diabolicului.

Descoperă cum mobilul crimei este defapt sinteza tuturor patimilor și frustrărilor făptașului, cumulate cu dezamăgirile lui față de cei din jur.

Află câtă vină poartă părinții pentru educația copiilor ajunși infractori la maturitate.

Află cum iubirea de bani, iubirea de sine, mândria, sunt păcate aducătoare de moarte... la propriu.

Află cum consumul de pornografie duce în timp la crimă și viol.

Află că pe fondul unui mare rău, Dumnezeu rânduiește să se facă un mare bine.

Află cum dragostea de mamă mută instituțiile din loc.

Află cum pedeapsa justiției are pedagogie izvorâtă din grija lui Dumnezeu față de creație.

Află că până la urmă tot răul se află și are pedeapsă, fie aici, fie în veșnicie, fie și aici dar și în veșnicie.

Vă îndemn să urmăriți câteva emisiuni de pe Investigation Discovery, dar înarmați cu multă rugăciune, căci resentimentele față de criminali pot stârni adevărate furtuni sufletești.

Veți fi uimiți de câtă teologie grea veți descoperi în spatele tragediilor.

(Dan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești