Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Hristos a înviat!

Dragilor, cu ajutorul lui Dumnezeu pornim pe site-ul nostru o nouă serie de articole dedicate Rugăciunii lui Iisus și metaniei. Ideea ne-a venit de la o mică broșură tipărită de Parohia Ortodoxă Română de la Luton (lângă Londra) prin osârdia dragului nostru părinte, Ioan Nazarcu. Titlu acestei cărticele este: „Rugăciunea metanieiși apare cu binecuvântarea Î.P.S: Iosif, Mitropolitul român al Europei Occidentale și Meridionale.

Idee cărții este să explice ce este o metanie, acea brățară, acel șirag, din șnur împletit pe care o purtăm noi creștinii la mână, și cum se folosește. În popor se crede că purtarea ei aduce noroc sau îl ferește pe om de necazuri și atrage după sine binecuvântarea lui Dumnezeu.

De fapt metania este un „instrument” pentru rugăciune, mai ales pentru rostirea Rugăciunii lui Iisus: „Doamne Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluește-mă pe mine păcătosul.

Mai jos veți găsi în detaliu explicate istoria apariției metaniei, apoi care este legătura dintre metanie și rugăciunea lui Iisus, apoi veți putea citi despre roadele rugăciunii pentru noi înșine și pentru aproapele nostru și sfaturi ale sfinților părinți în legătură cu folosirea metaniei.

Această serie de articole este un îndemn pentru ca fiecare să purtăm la noi o metanie la mână sau în buzunar, oriunde am merge și orice am face și să ne învățăm a ne ruga scurt și cu atenție către Dumnezeu: „Doamne Iisus Hristoase, miluește-mă!În timp, Dumnezeu ne va dărui multă bucurie și pace în suflet văzând râvna noastră.

M-aș bucura dacă ne-ați trimite și mărturiile voastre în legătură cu întâmplări din viața voastră legate de folosirea metaniei și de rugăciunea lui Iisus. Adresa noastră este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Mărturiile voastre vor fi publicate în cadrul acestei serii de articole.

Nu este o modalitate de ne lăuda cu propriile noastre experiențe duhovnicești ci un fel de a-i încuraja pe toți tinerii să se roage cât mai des, folosind metania.

Să vă fie de folos! Iată articolele:

Noi suntem generația cu metania în mână!

Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești