Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

441441Sfântul Nichifor recomandă ca după concentrarea minţii, aceasta să fie intodusă în inimă odată cu inspiraţia aerului care intră în plămâni. La început pentru a avea un mijloc (suport) de a introduce mintea in inimă, Sfântul Ioan Scărarul ne spune ca să se lipească rugăciunea de respiraţia noastră.

Aceasta se realizează în doi timpi: când inspirăm, să urmărim cu mintea coborârea aerului în plămâni şi să spunem:"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu", iar când expirăm aerul să spunem „miluieşte-mă pe mine păcătosul!". Acest lucru se face pentru a permite minţii să se fixeze pe rugăciune şi să se întoarcă în inimă. Respiraţia suferă însă o înlesnire doar din punct de vedere psihologic nu şi spiritual.

Aceasta doarece unirea minţii şi a inimii poate fi făcută numai cu lucrarea Duhului Sfânt. Primim har numai prin pocăinţă şi prin împlinirea poruncilor Lui Dumnezeu. Atunci când mintea va intra în cămara inimii şi se va întâlni haric cu Mântuitorul Iisus Hristos, va simţi o bucurie duhovniceacă deosebită, asmenea omului care a plecat de la casa Tatălui Ceresc, în ţara păcatelor, şă acum s-a întors din nou acasă.

Când mintea se află în inimă nu mai are nevoie să se ajute de respiraţie, dar ea nu trebuie să lâncezească, ci să spună neîncetat rugăciunea Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul! . În acest fel, mintea nu mai este distrasă şi rămâne invulnerabilă la diferitele ispite şi în fiecare zi îi creşte dragostea pentru Dumnezeu şi pentru aproapele.

Rugăciunea Lui Iisus

Unirea minţii cu inima şi a omului cu Dumnezeu

Ierodiacon Paraschiv Cleopa

Arhimandit Mina Dobzeu

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești