Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

“Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!”

Sfantul NectarieDe mai multi ani am un obicei, de a-mi petrece marile sarbatori pe la manastiri, de obicei aleg Manastirea Agapia, caci o simt mai aproape de sufletul meu.

Anul acesta, cu toate ca este impropriu spus, caci este vorba de anul 2009, nu putusem sa ajung acolo nici de Craciun si nici in noaptea dintre ani pentru a participa la Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Pe 3 ianuarie am plecat catre Iasi, mai aveam inca o saptamana de vacanta, dar simteam o neliniste in sufletul meu: nu ajunsesem la Agapia. Am ajuns si  am mai stat inca o zi, si pe 5 am plecat catre Targu Neamt, am ignorant frigul,am ignorat toate cate imi apareau in cale, simteam ca trebuie sa ajung acolo ca sa ma linistesc.

Cand am facut primii pasi catre poarta manastirii, toate grijile imi disparusera, ma simteam ca un copil si i-am multumit Lui Dumnezeu pentru asta. M-am dus la locul meu de cazare, care pentru mine e deja a doua casa, o “casa”in care gasesc adevarata liniste. Acolo intalnesc o studenta la medicina si cu care din vorba in vorba am ajuns la Sfantul Nectarie. Mi-a spus de biserica lui din cartierul Alexandru cel Bun. Mersesem candva pe acolo, dar nu devenise un obicei, eram in trecere. Dupa discutiile indelungate pe care le-am avut, mi-am propus ca atunci cand ajung in Iasi, voi merge “sa il vad”pe Sfantul.

Ajung intr-o joi in Iasi, nici nu stiam daca e deschisa biserica la ora aceea si am zis, sa merg vineri. Dimineata m-am trezit si am plecat catre biserica, pasii parca nu mai erau ai mei, ceva incepea sa ma grabeasca. Era ora 7, atunci se deschidea si sfantul lacas. Timida m-am apropiat de sfanta racla si am inceput sa ma rog, imi parea rau ca nu il aflasem mai devreme. Ma asculta, in sfarsit aveam un “prieten” caruia sa ii spun durerile. Zilele treceau si daca nu puteam sa ajung simteam o tristete in suflet. Examenele la facultate au inceput sa vina, stresul de inainte pe care il simteam se transforma incetul cu incetul in calm.

Sfantul Nectarie ne asculta pe toti si ne ajuta necontenit, sa ne plecam genunchii si sa ii multumim pentru spijinul pe care ni-l ofera, sa ii fim recunoscatori pentru ca ne calauzeste pasii pe calea cea dreapta sis a incercam sa fim mai buni ca sa ii facem si lui cate o bucurie. Sa alergam la ei cand de aflam in vreo ispita, sa rostim o rugaciune din inima catre el si cererile noastre nu vor fi trecute cu vederea.

(Andreea)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești