Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

La sfârşitul săptămânii o să avem alegeri parlamentare, şi fie că ne ducem să votăm sau nu, totuşi avem şi noi o responsabilitate importantă: Să ne rugăm pentru mai-marii noştri. Deşi poate majoritatea dintre noi suntem nemulţumiţi cu politicienii şi cu partidele lor, totuşi nu putem trăi într-o ţară neguvernată. Avem nevoie de ordine, avem nevoie de cineva care să ne conducă, cineva care să asigure respectarea legilor, ca să trăim în siguranţă şi într-un mediu de dragoste şi de respect unii faţă de ceilalţi.

Avem nevoie de ordine în casa noastră, pe biroul de la servici, în maşina noastră, în familie, în satul sau oraşul în care trăim, pentru că aşa a creat Dumnezeu lumea ca toate să fie într-o rânduială frumoasă şi constructivă. Tot universul e într-o ordine excepţională iar ordinea aceasta e opusă haosului, e opusă întâmplării, arătând informaţia pusa în creatură de către Creator.

Oricine ar veni la conducerea ţării, ne va influenţa şi pe noi prin deciziile pe care le va lua, fie că vrem fie că nu vrem, fie că votăm fie că nu. Putem măcar să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea conducători buni. Cred şi nu mă-ndoiesc că Dumnezeu ne ascultă fiecare cuvânt şi nu trece cu vederea nici o rugăciune. Mare e puterea rugăciunii noastre şi sigur nu va fi în zadar.

Îmi plac mult sfaturile Sfântului Apostol Pavel referiotoare la cum trebuie să ne comportăm faţă de conducătorii noştri (faţă de înaltele stăpâniri):

"Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite. Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă.

Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea. Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu şi răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârşeşte răul.

De aceea este nevoie să vă supuneţi, nu numai pentru mânie, ci şi pentru conştiinţă. Că pentru aceasta plătiţi şi dări. Căci (dregătorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat. Daţi deci tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu cinstea, cinste"

Aşadar să lăsăm pentru o clipă sentimentele de apartenenţă politică sau ideologică, dispreţul faţă de clasa politică în general, şi să ne rugăm cu mic cu mare, ca Dumnezeu să ne rânduiască oameni buni şi credincioşi care să ne conducă ţara, oameni care să fie apărători ai ortodoxiei, pentru mântuirea tuturor!

 

(Balan Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești