Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

maica-domnuluimaica-domnuluiAm pasit pentru prima oara la Sihastria Putnei inaintea admiterii la facultate.Tocmai terminasem Bacul cu bine, mai aveam la dispozitie o saptamana sa ma pregatesc. Dar...apare la orizont o plecare in Bucovina,cu prietenii. Fara sa stau prea mult pe ganduri, hotarasc sa plec in pofida comentariilor mamei, care, cu buna intentie, imi spune sa stau acasa. Admiterea bate la usa (subiecte grele, multi candidati).

In Bucovina, vizitam Voronet, Moldovita, Sucevita, Humor, Putna si.... Sihastria Putnei.

Aflat la 3 km de legendara Putna, micul schit (acum manastire in toata regula), impresioneaza prin simplitate si duhovnicie. Patrundem in bisericuta mica si recent pictata. Aici ne imbie mirosul de tamaie. Un calugar ne primeste cu caldura si incepe a depana povestea schitului.

Ajungem si la Icoana Facatoare de Minuni a Maiciii Domnului. Aceasta pare a ne urmari cu privirea-I blanda in orice colt al bisericii. Aflam ca a trecut prin mainile turcilor, prin razboaie si a stat cativa ani in casa unor sateni .In cele din urma, acestia se hotarasc s-o doneze bisericii, fiindca locul Ei era acolo. Aici incep vindecarile (bolnavi, copii paralizati, epileptici, demonizati).

Dupa ce parintele termina povestea, trecem prin fata Icoanei, fiecare, pentru a ne inchina si a ne spune pasul. Asa fac si eu.... aveam emotii foarte mari cu admiterea. La iesire, cumparam vederi si iconite de buzunar, pentru cei dragi.

Iata vine si ziua mult asteptata (20 iulie 2004). Emotii peste emotii, rugaciuni peste rugaciuni, participare la Sf.Liturghie (ca doar e Sf.Ilie) si... ora 4 dupa-amiaza! Ma inarmez cu buletin, marker negru si iconita de la Sihastria Putnei.

Ce a urmat, nu se poate explica in cuvinte. Cert este ca eu am devenit studenta la medicina. Ruga mi-a fost ascultata!Si de fiecare data cand merg la Sihastria Putnei, Maica Domnului ma asteapta. Dupa ce plec,se infaptuiesc minuni in viata mea! Ea stie ce vreau si, chiar fara sa-I cer,daca imi este de folos, imi daruieste!

Acum stie ce-mi doresc! De mi-ar fi de folos! Dar numai Maicuta Sfanta stie ce va fi!

Multumesc Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu pentru grija-Ti nemarginita!

(Anca-Larisa)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești