Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

sa-ne-rugam-pentru-ceilalti3sa-ne-rugam-pentru-ceilalti3

Există în lume atâta suferinţă şi atâtea rele, şi atâta necunoaştere a lui Dumnezeu, care după cum spun Sfinţii Părinţi este cel mai mare păcat. Pentru aceasta eşti dator să te rogi şi să plângi.

Acum când creştinii „dorm", preotul trebuie să-şi pună mintea de strajă, adică să vegheze şi să se roage Lui Dumnezeu, pentru poporul Său. Ca preot, ai şi mai mare îndatorire de a te ruga pentru ceilalţi, deoarece tu eşti acela căruia i-a încredinţat Dumnezeu pe poporul Său.

Câţi oameni se risipesc! Câţi sunt în pragul sinuciderii! Câţi sunt pe punctul de a comite crime îngrozitoare! Câţi sunt deznădăjduiţi în nevoi! Trebuie să rostim rugăciunea Lui Iisus, pentru toţi aceşti oameni. Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-i pe robii Tăi, sau  pe robul tău, pomenindu-i numele dacă te rogi pentru cineva anume. După aceea ar trebui să continuăm fără să-i menţionăm numele. Dumnezeu ştie pentru cine ne rugăm. Nu trebuie să ne gândim nici la problemele care-i frământă. Spunem doar miluieşte pe robul tău.

Părintele Ieroschimonah Paisie Olaru învăţa pe uncenici să zică Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi, ca să ne izbăvească din egoism. Dar rugăciunea pentru ceilalţi, este un efort necesar şi pentru alt motiv. Când ne rugăm pentru altcineva, imediat primim lămuriri de la Dumnezeu, despre ceea ce are în special nevoie şi putem lucra efectiv pentru mântuirea lui. Inima devine foarte sensibilă şi nespus de ageră în recunoaşterea diavolului şi în acelaşi timp, îşi trage multă putere din rugăciune, pentru a alunga pe cel rău din ea. Astfel devine un receptor al Duhului Sfânt. Mai mult de atât, fiind încercat în războiul  asupra diavolului şi având recunoaşterea harului dumnezeiesc, poţi cu mare uşurinţă să intri în sufletul celuilalt şi să pătrunzi în lumea interioară a celui ce vine la spovedanie. Folosul este nenspus de mare. El va pleca de la scaunul de spovedanie alt om, uşurat de patimile ştiute şi de cele neştiute.

Rugăciunea Lui Iisus

Unirea minţii cu inima şi a omului cu Dumnezeu

Ierodiacon Paraschiv Cleopa

Arhimandit Mina Dobzeu

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești