Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

summer-time-3401summer-time-3401Multi dintre noi, cand sunt intrebati daca sunt destule biserici construite in prezent, vor spune ca sunt destule, pentru ca dupa caderea comunismului a avut loc o explozie infloritoare a constructiei de biserici. Dar oare chiar sunt multe biserici in prezent ca sa cuprinda biserica cea vie, care suntem noi poporul crestin-ortodox? Nu sunt destule, ci foarte putine, pentru cate suflete ar trebui sa fie in biserica duminica la Sf. Liturghie. Dar unde sunt toti crestinii, cei dragi ai nostri, duminica, daca lipsesc de la sf. Liturghie?

Iesi prin piata, pe strada, in magazine, la supermaket si acolo ai sa-i gasesti pe majoritatea. La shopping, la plimbare si gratare, ai sa vezi timp de trup cat cuprinde, numai timp de suflet nu. Mai tist, este faptul ca, desi suntem un popor in majoritate crestin-ortodox, Romania este una din primele tari "campioane" la lucru in ziua de duminica. Multi chemati, putini alesi vom zice.

Insa cine poarta vina pentru toata situatia aceasta? O poarta numai cei care absenteaza, nu si cei care-i incurajeaza? Oare nu facem si noi cumparaturi Duminica, mai ales cand zicem ca luam lucruri marunte, de care am uitat in cursul saptamanii si de care nu ne putem lipsi nici macar pentru o zi? Nu noi, cei din biserica, ii facem pe vanzatorii de la piata si de la magazin, sa munceasca Duminica, cumparandu-le marfa? Nu noi ii facem pe chelnerii de la restaurant si terase sa nu stea acasa cu cei dragi? Noi ii facem, desigur.

Vezi cum saracia noastra duhovniceasca ii saraceste si pe toti cei din jur? Vezi cum slabiciunea ta sufleteasca ii slabeste si pe cei din jur daca nu lupti cu ea? Asa este tot pacatul. Nu se rasfrange doar asupra celui ce il face ci asupra tuturor, si de multe ori insesizabil.

Daca am fi avut o viata duhovniceasca puternica, nu mai stateam duminica la terase facandu-i pe altii sa munceasca in zi de sarbatoare si sa stea departe de sanul familiei. Daca am merge duminica la Sf. Liturghie, daca am lua masa cu familia dupa aceea, daca am citi o carte de folos duhovnicesc si daca am merge la o plimbare in natura cu cei dragi, sau la padure, si daca am vizita pe cineva in necaz sau in singuratate, oare nu s-ar schimba viata noastra in bine. Oooh, si ce s-ar schimba, insa nu numai a noastra, ci si cea a celor din jurul nostru. Astfel, vazand bucuria ce vine din a petrece cu Dumnezeu si cu aproapele, i-am face si pe cei mai slabi sa-si doreasca aceasta, sa petreaca si ei impreuna cu cei dragi si cu Dumnezeu. Multe neintelegeri de familie s-ar rezolva, si multe casnicii s-ar salva printr-o apropriere mai mare de Dumnezeu macar duminica. Incetinind agitatia duhului lumesc din noi, vom incepe in sfarsit sa simtim si sa traim timpul la prezent, timp de care ne plangem de multe ori ca nu-l avem sau ca trece prea repede. Daca ne-am odihni duminica impreuna cu Dumnezeu, am fi si noi mai duhovnicesti, ne-am expune mai putin la pacat si am scapa usor, usor de multe rele, numai sa vrem.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești