Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

49788Sfanta Liturghie deseori este vazuta drept o ,,liturghie care se aseamana, sau o liturghie repetata”. Multi dintre noi nu ne concentram suficient in timpul Sfintei Liturghii, care defapt este o chemare. Chemare la Cina, o chemare la impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. In Sfanta Evanghelie de Duminica trecuta, Mantuitorul ne da un raspuns al Tainei Sale, un raspuns al Sfintei Liturghii. Precum Zaheu s-a urcat in copac pentru a-L vedea pe Mantuitorul, si nu doar pentru atat…si noi ar trebuii sa urcam in acest ,,copac” ce duce spre Imparatia Cerurilor.  Acesta era dornic de schimbare sufleteasca. Putem oare sa spunem acelasi lucru despre noi? Suntem noi dornici de aceasta schimbare?

Ne aflam intr-o continua cautare, intr-o continua lupta cu ispitele…intr-o neincetata pregatire. Suntem la inceput pe aceasta scara, dar totusi care inceput? Ce este inceputul nostru? Milostivirea si coplesitoarea bunatate a lui Hristos a patruns atat de puternic dincolo de intunericul si rautatea pacatului, dincolo de lacomia care stapanea sufletul acestui vames. Toti suntem intunecati de aceasta lacomie, de la cel mai sarac pana la cel mai bogat. Avand aceasta lacomie, ne intunecam din ce in ce mai mult, desi suntem orbi si nu vedem asta. Vedem si auzim doar cele lumesti, insa de cele duhovnicesti ne instrainam de fiecare data. Cum sa fii strain, omule, tu care atunci cand intrii in Biserica intrii defapt in Imparatia Bucuriei cele Adevarate?

Si totusi Milostivirea si Bunatatea Lui patrund dincolo de pacat. Acesta este curajul cu care Mantuitorul ne intareste. Cuvantul care ne lumineaza, caci El ne-a spus ,,Indrazniti…”. Precum spunea si marele actor Dan Puric: ,,Mantuitorul a spus ,,Indrazniti” nu ,,aveti tupeu!”. Prin asta intelegem noi chemarea la Mantuire. Chemarea la Cina Sa, cum am mai spus. Toti suntem chemati la Inviere. Toti primim Trupul si Sangele Lui. Ar trebui sa vedem toate acestea, tot ceea ce El lucreaza. Sa nu fim nemultumiti de cererile neimplinite, sau sa deznadajduim de indata ce ispita apare.  Dar este prea greu sa intelegem… ca El s-a unit cu firea lumesca pentru noi. S-a unit cu acest vames, pentru noi. Pentru a intelege ca defapt casa acestuia, este casa ce se afla chiar in interiorul nostru. Il asteptam noi in aceasta ,,casa”?

,,Vino Hristoase in sufletul celui care  te striga pe Tine, si curateste inimile noastre intunecate si inrobite de pacat.”

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești