Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

4497547-md4497547-mdM-am gândit să  scriu astăzi despre semănători, m-am dus cu ideea nu foarte departe, şi anume până la tăranii care prin truda mâinilor bătătorite, aduc hrană binecuvântată pe mesele lor şi nu numai. Cum bine spuneau Sfinţii Părinţi: "munca este rugăciunea mâinilor". Şi ce oameni minunaţi sunt aceştia...

De aici nu a mai fost decât un pas până la pilda Mântuitorului, despre semănători...aceea celebră cu sămânţa care rodeşte numai dacă ajunge pe pământ bun. Aşa şi cu semănătorii de suflete. Nu ştiu de unde mi-a venit în minte expresia asta, dar ştiu că sămânţa sufletească rodeşte numai în inima curată şi îndreptată spre Dumnezeu.

La fel cu sămânţa cea roditoare, care a fost semănată de omul bun, prinde viaţă doar pe ogorul cel roditor, şi sămânţa, care de data aceasta e cuvântul cel bun, semănată de Dumnezeu în suflete, prinde viaţă doar în cele bune. Şi aici îmi mai vine în minte o pildă, aceea cu sămânţa cea bună şi neghina.

Omul cel bun seamană în jurul lui, doar sămânţă bună, iar omul cel rău seamănă pe ogorul şi în jurul lui doar neghină. Bunul Dumnezeu să înmulţească sămânţa cea bună în sufletele noastre, ca noi, la rândul nostru s-o înmulţim în jurul nostru

(Ovidiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești