Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

rastignirearastignireaAm ajuns şi în săptămâna mare. E săptămâna în care nu mai avem nici o îndreptăţire pentru păcatele noastre. Nu mai am nici un motiv să mănânc mult, să mă cert, să judec pe alţii, să invidiez, să fiu leneş, să mă mândresc. Este săptămâna în care Biserica ne arată cum Dumnezeu, atotputernic, neajuns, neînţeles, nevăzut, mai presus decât orice minte, făcându-se Om se smereşte aşa de mult încât acceptă toate nedreptăţile, înjurăturile, scuipările, înjoselile, bătăile, chinurile ca să ne arate că i-a iubit pe oameni pâna la ultima lui suflare, şi n-a răspuns niciodată cu rău.

Aşa de mult a iubit Dumnezeu lumea încât chiar şi pe cruce fiind răstignit se ruga pentru păcatele celor care-L huleau. Era simplu ca Hristos Domnul  să riposteze, să coboare de pe cruce, să-şi arate puterea şă-i pedepsească pe toţi, dar era mai greu să se smerească, să sufere din dragoste, să-i iubească pe toţi şi să moară fără să zică nici un cuvânt rău. În ochii multora Hristos părea slab pentru că nu-şi arăta puterea, pentru că nici unul din ei nu simţea că după moarte mai este şi altceva. Toţi se gândeau că dacă moarte-L înghite pe Hristos, Cel ce a făcut atâtea minuni pe care nu le-a făcut nimeni de la începutul lumii, atunci moarte este mai puternică şi Hristos e slab.

Nu concepea nimeni că Iisus poate să intre în moarte şi să omoare moartea, şi mai apoi să revină în viaţa lor. Moartea pentru toţi era o cale fără întoarcere, căci cine s-a intors vreodată din mormânt?

Aseară au început deniile, printre cele mai frumoase slujbe din tot anul bisericesc. De obicei încep la ora 18 în toate bisericile. Vă recomand cu mare drag să vă duceţi. În săptămâna mare se ajunează în fiecare zi, adică nu se mânâncă nimic până seara şi nici nu se bea apă, iar în vinerea mare este post negru. E o perioadă extraordinar de frumoasă în care nu mai avem îndreptăţire să facem vreun păcat ci numai fapte bune.

Pe ultima sută de metri avem timp să ne pregătim mai bine pentru Înviere Domnului.

Adevărata libertate este trăirea fără de păcat!

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești