Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

untitleduntitledNoi oamenii suntem diferiţi unii de alţii, fiecare cu persoanlitatea lui, cu darul lui de la Dumnezeu. Unii sunt mai învăţaţi. unii mai puţini învăţaţi; unii au mai multă experienţă, alţii mai puţină; unii sunt mai deştepţi şi au o memorie mai bună, alţii sunt mai puţin isteţi având o memorie mai înceată. Asta nu face pe unul mai mare ca celălalt ci toţi suntem ca fraţii în ochii lui Dumnezeu. El ne iubeşte pe fiecare, căci suntem copiii lui.

Deşi unii memorează mai rapid şi alţii mai încet, deşi unii îşi aduc aminte mai repede iar ceilalţi mai greu sau deloc, totuşi fiecare reţine dacă cineva i-a făcut bine sau rău, dacă cineva s-a comportat frumos sau urât, dacă cineva i-a zâmbit sau l-a tratat cu indiferenţă. Sufletul e memoria cea mai bună. înregistrează perfect fiecare sentiment din relaţia cu ceilalţi.

De când merg la Biserica am avut binecuvântarea de la Dumnezeu să-ntâlnesc şi oameni săraci, necăjiţi, care stau pe stradă, care n-au şcoală, care n-au părinţi, oameni şi copii demoralizaţi, cu o viaţă foarte grea, care trăiesc în mari suferinţe. Câteodată i-am ajutat cu câte ceva, şi am trecut pe la ei din când în când, şi m-a impresionat că imediat ce-mi văd faţa zâmbesc şi se bucură, îşi aduc aminte imediat de mine. Deşi sunt într-o stare foarte rea (bolnavi, ameţiţi de aurolac, în frig, înfometaţi şi însetaţi) totuşi imediat ce mă văd se bucură.

Şi eu reţin mereu când cineva îmi zâmbeşte, reţin când cineva îmi zice un cuvânt bun, când cineva îmi dă atenţie şi mi se-ntipăreşte în inimă şi chiar dacă întâlnesc acea persoană peste mult timp totuşi imediat mi-a aduc aminte acel ultim sentiment legat de ea.

La fel reţin şi dacă cineva m-a tratat cu indiferenţă, dacă mi-a vorbit urât, dacă m-a respins... Poate o să uit că acea persoană lucrează "nu ştiu unde" şi are "nu ştiu ce" dar n-o să uit niciodată cum s-a comportat cu mine, n-o să uit niciodată ultimul sentiment legat de ea.

Asta e modul în care eu simt dacă o persoană îmi este dragă sau nu, prin felul în care s-a comportat cu mine. Chiar dacă alţii pot spune de X că este "aşa şi pe dincolo", eu voi reţine că X este aşa cum s-a comportat cu mine. Asta ca să preţuim mai mult faptele decât vorbele, mai mult persoana decât bârfele. Aşa se-ntâmplă şi cu toate locurile în care am fost, reţin sentimentul pe care l-am avut atunci acolo, şi nu părerile altora despre acel loc.

Sufletul este cea mai bună memorie!

Inima nu uită niciodată!

(Balan Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești