Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

"Şi întorcându-se către femeie, a zis lui Simon: Vezi pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta şi apă pe picioare nu Mi-ai dat; ea însă, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele şi le-a şters cu părul ei." 

2694596-md2694596-mdIisus îi spune lui Simon că nu i-a dat apă pe picioare, aşa cum se primea un oaspete, dar femeia aceea îi uda picioarele lui Iisus cu lacrimile ei.  Apa lui Simon şi lacrimile femeii apar faţă-n faţă aici. Simon trebuia doar să facă efortul simplu de a-i uda picioarele cu apă lui Iisus, dar femeia îi udă picioarele lui Iisus cu o altfel de apă, cu o apă trecută prin firea ei, înduhovnicită, plină de sentimentele ei, curgând din ochii întristaţi din pricina păcatului, curâţind vederea şi sufletul ei, aşteptând harul lui Dumnezeu.

Lacrimile femeii pregătesc (curăţesc) sufletul şi vederea pentru iertare, pentru harul lui Dumnezeu.  Apa din lacrimi este imprimată de sentimentele omului, de duhul omului, la fel cum apa sfinţită este plină de harul lui Dumnezeu.   Apa din lacrimile femeii este plină de iubire şi credinţă, fiind recunoscută de Iisus Hristos ca una ce a iubit mult. Lacrimile ei, provenite din întristarea păcatelor, din părerea de rău, din dorinţa de îndreptare susţinută de credinţă, sunt  folosite pentru a curăţi picioarele lui Dumnezeu pentru a obţine iertarea, şi iubirea Lui.

Noi bând apa sfinţită ne umplem de Duhul lui Dumnezeu, primim iertarea şi dragostea Lui. Lacrimile noastre sunt apa sfinţită de trupul nostru, de duhul nostru, pe care le aducem pentru a curăţi picioarele Lui,  pentru a-i cere iertarea şi iubirea.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești