Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

engagement_photo_02engagement_photo_02

În apartamentul de deasupra celui in care locuiesc, isi au resedinta un El si o Ea. O pereche dubioasa, ar spune mulţi. Victime ai societaţii în care trăim, ar spune alţii.

El e un tip pe la 30 ani. Ea e o tipa tinerică, dar nu îndrăznesc să îi presupun vârsta pentru că noi femeile nu prea ne-o arătăm. Amândoi lucrează. Locuiesc împreună de cel puţin 3 ani. Mult timp am crezut că sunt căsătoriţi. Pleacă uneori împreună dis de dimineaţă. Alteori pleacă separat, alteori el nu pleacă deloc. Se întorc foarte târziu acasă, au funcţii de management, amândoi. Ceea ce mă uimeşte foarte tare este însă atitudinea pe care o au unul faţă de altul: fie se ceartă, fie discută despre serviciu. Nu i-am văzut niciodată zâmbinu-şi cald sau spunându-şi lucruri frumoase. Nu i-am văzut sărutându-se fugitiv de "la revedere".

Uneori ies seara în oraş. Ea e atent coafată, el are costume impecabile. Pe drumul de la scară, la maşină, de regulă vorbesc la telefon. Nu unul cu celălalt, desigur.

Azi i-am văzut în pizzeria de vis-a-vis. Stăteau la o masă retrasă. Nu am avut cum să nu aud cum ea îi explica lui că a cunoscut un coleg la serviciu... Nu am putut să nu mă gândesc cât va dura până când relaţia ei cu acel coleg va ajunge ca relaţia Ei cu El.

Căsătoria este un legământ binecuvântat de Dumnezeu între două persoane care se iubesc sufleteşte , dar cel mai important îl iubesc pe Hristos şi îl doresc mereu aproape. Căsătoria este o taină duhovnicească, o legătură spirtuală, un trup, şi o prietenie deosebită. Această taină are în mijlocul ei pe Hristos şi Apărătoare şi Sfânt Acoperământ pe Maica Domnului.

...Ea se roagă pentru El,se simte protejată în preajma lui, iubită, şi frumoasă. Ea ştie că Maica Domnului i-a adus împreună...s-a rugat mult, acum este fericită. O prietenie frumoasă îi leagă, se cunosc sufleteşte destul de bine şi se privesc în ochi cu sinceritate când vorbesc. El este tandru, o ajută de fiecare dată cu lucrul prin casă, la proiecte pentru facultate...şi El este ocupat dar asta nu-l împiedică să nu o ajute pe scumpa lui soţie.

Dimineaţa îi mulţumeşte Bunului Dumnezeu pentru o nouă zi cu soare şi se gândeşte să-i aducă un mic cadou. Pregătesc mereu amândoi de mâncare...câteodată Ea îi mai face o surpriză, o prăjitură cu ciocolată, nu e perfectă, dar are multă dragoste. Hristos le zâmbeşte...El o admiră, o priveşte delicat cu ochi nevinovaţi, priveşte mama copiilor săi, îi sărută mânuţele...Ea îl vede un om puternic, îi calcă mereu cămaşa când pleacă la servici, îi iubeşte părinţii...lângă el se simte elegantă, copilăroasă, feminină...În timpul zilei se gândesc unul la altul, şi îşi spun în gând o mică rugăciune către Maica Domnului să se iubească mereu şi să aibă copii frumoşi la suflet...

Împreună le e drag să îi ajute pe ceilalţi, au prieteni, ies în oraş, merg la film, în parc. Împreună merg la Biserică, se spovedesc şi îşi cer iertare unul altuia când greşesc.Vizitează mănăstiri, fac poze, îşi zâmbesc, ajută oamenii care au nevoie de sprjin, se bucură de soare, de flori, de toată natura. Sunt toleranţi şi nu se supără unul pe altul.

Împreună au grijă unul de altul şi de familie prin rugăciune, devin naşi pentru alţi tineri, botează cu drag mici îngeraşi, le place să danseze, şi să fie de ajutor. Împreună cu Hristos devin Unul...Maica Domnului îi protejează pentru că şi Ei au ascultat de Ea. Duminca, El o invită la o plimbare, alte ori merg la teatru, sau stau acasă la un film. El îi vorbeşte despre Domnul, ea ascultă cu ochi cuminţi. De ziua ei, El îi face cadou o rochiţă şi Ea se bucură ca un copil. Ea îl sărută tandru şi îl îmbrăţisează dulce....El o găseşte feminină şi sensibilă, puternică, încrezătoare...Când dorm o protejează, iar de fiecare dată când are nevoie o cuprinde în braţe. Ea este bună cu El, îl sprijină necondiţionat, este răbdătoare şi îl ascultă când este supărat. Ea devine umărul pe care El se sprijină când este supărat. De aceea o protejează şi îi mulţumeşte Bunului pentru darul Său.Amândoi ştiu că iubirea dintre Ei se bazează pe o prietenie frumoasă, respect şi dragostea Lui Dumnezeu.

Şi într-o dimineaţă...cu o floare albă...Ea îi şopteşte că rodul iubirii lor a luat fiinţă, vor fi părinţi buni şi mult îl vor învăţa despre iubirea Lui Hristos. Ea devine mamă, iar el tată...

...Şi Maica Domnului îi binecuvântează cu multă dragoste!

(Oana)

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești