Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

3539435394Am auzit vorbindu-se că unii oameni s-ar supăra, auzind că în Biserică preotul împărtăşeşte cu aceeaşi linguriţă, sau că oamenii sărută o icoană unul după altul fără s-o şteargă, sau că mii de oameni sărută toţi moaştele unui sfânt şi astfel ar fi posibil să ia o boală pe care orală.

Eu cred că acei oameni nu sunt din biserică, pentru că de 6 ani de când merg la slujbe, de când mă-nchin în faţa icoanelor, în faţa sfintelor moaşte, şi de când mă împărtăşesc nu mi s-a întâmplat niciodată nimic, n-am luat nici un herpes, nici o boală contagioasă, şi chiar mai mult decât atât, n-am auzit pe nimeni care merge la biserică zicând lucrul acesta.

 

E simplu să observi cum zeci de mii de oameni sărută moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, unul după altul, zile şi nopţi întregi, şi nu i se-ntâmplă nimănui nimic şi toţi se bucură. Dacă s-ar fi întâmplat ceva credeţi-mă că cei din televiziuni sunt mereu la evenimentele religoase şi speculează orice răutate ca să poată s-o difuzeze ca senzaţional, şi ar fi auzit ei ceva.

De ce râd unii de cei care stau ore în şir la coadă să se-nchine unui sfânt, să-i ceară ajutorul, să simtă bucuria apropierii de el, să-L simtă pe Dumnezeu mai aproape?  Fac ei ceva rău? Deranjează pe cineva din oraşul acela sau din ţară că oamenii aceea stau liniştiţi, în pace aşteptând să le vină rândul ?  Eu cred că nu.

Dar de ce nu râde nimeni de cei care stau la cozi interminabile în trafic pe străzi, în loc să meargă cu tramvaiul sau metroul?

Aţi auzit vreodată de cineva că s-a îmbolnăvit împărtăşindu-se din Sfântul Trup şi Sânge al Domnului Hristos la Sfânta Liturghie? Eu nu. Cum poate Dumnezeu, izvorul sfinţeniei să împrăştie boala? El care ne cheamă mereu în Biserică ca să ne dea sfinţenia lui prin preoţi ca să ne vindece, să ne ierte, să ne dea putere, îngăduie El oare să primim boala?

Vă garantez că dacă zece oameni necunoscuţi beau apă din aceeaşi sticlă, cu siguranţă a doua zi cineva are herpes. Ştiu asta din experienţă.

Dar câte mii şi mii de oameni nu s-au împărtăşit din aceeaşi linguriţă la o Biserică de-a lungul unui an şi totuşi nimic rău nu se aude ci dimpotriva, oamenii pleacă cu mare bucurie, oamenii primesc putere, oamenii se schimbă, oamenii devin mai buni, oamenii degajă fericire, pentru că oamenii îl primesc pe Dumnezeu.

Cum poate să se murdărească Sfântul Trup şi Sânge al Domnului Hristos de urâciunea bolii? Cum poate deveni izvorul bucuriei, izvor de boală? Cum pot fi trupurile sfinţilor pline de Duhul Sfânt (moaştele) focare de infecţie ?

Exact cum în legile fizicii transferul de temperatură se face întotdeauna de la cald la rece (şi niciodată invers) astfel şi Trupul şi Sângele Domnului trasferă sfinţenia sa bolii (vindecând-o, eliminând-o) şi niciodată invers.

E ca şi cum ai vrea ca o cană cu apă rece aruncată într-un lac cu apă fierbinte să răcească tot lacul. Aşa e şi cu sfinţenia lui Dumnzeu. Sfinţenia şi energia lui Dumnezeu sunt infinit mai mari decât boala şi păcatul nostru.

(Balan Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești