Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Doamne ajută!

Astăzi punem început bun unei noi campanii sau serii de articole, în care vom publica texte care vor cuprinde studii teologice, comentarii și traduceri. Ne dorim ca „Theologica” să delimiteze oarecum spațiul în care voi, cititorii noștri, puteți citi articole teologice profunde, mai elaborate, dar și mai lungi, care necesită un timp mai mare de studiu si de atentie. În același timp, dorim ca ele să constituie un reper pentru demersurile asociației noastre, cum și pentru cei care ne citesc.

"Theologica” îl dorim să fie un demers în care teologi, preoți sau profesori vor lua atitudine pe diferite teme legate de viața creștinului în Biserică și de adâncul relației dintre om și Dumnezeu. Vom publica Scrieri ale Părintilor Bisericii și comentarii pe marginea lor, texte teologice inedite și traduceri ale unor articole scrise de mari teologi ortodocși, precum și transcrieri ale unor predici sau discuții avute cu ei. De asemenea, aici veți găsi articole legate de viața liturgică, de gândirea dogmatica a Bisericii, de scrierile patristice și raportarea la ele, comentarii la Sfânta Scriptură și diferite atitudini pe teme de spiritualitate ortodoxă.

Este un demers adresat tuturor cititorilor noștri, nu doar celor care au studii teologice, doar că abordarea va fi una puțin diferită, iar articolele vor fi scrise de persoane pasionate de subiectele pe care le tratează, urmărindu-se îndeaproape reperele vii ale izvoarelor Bisericii noastre: Sfânta Scriptură și Tradiția.

Au trecut mai bine de cinci ani de zile în care am încercat prin articolele noastre să abordăm subiecte cât mai aproape de viața creștinului în Biserică și de problemele pe care le întâmpină în societatea contemporană. Considerăm că a venit vremea să abordăm și subiecte mai profunde, tainice, care să ne poata ancora mai potrivit în viața Bisericii, să ne ridice gândul de la cele lumești spre cele dumnezeiești, să ne fie un reper sănătos pentru viața cotidiană.

Noi creștinii, îndrumați de păstorii noștri sufletești, trebuie să învățăm și să vorbim nu doar despre abecedarul credinței noastre, ci trebuie încet încet, cu ajutorul lui Dumnezeu oferit la sânul maicii noatre, Biserica, să creștem de la „laptele credinței spre hrana tare” pentru a putea înțelege și trăi adâncurile teologiei, adâncul nemărginit al iubirii lui Dumnezeu pentru om și lume.

Toate articolele dedicate campaniei le veți găsi aici mai jos sau în categoria Theologica care se află în secțiunea Tinerii în Biserică.

Până acum pe site au mai fost publicate diverse articole dedicate acestui subiect și pe care vă invităm cu drag să le citiți:

Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești