Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

De ce cred eu în Dumnezeu?

Să fiu sincer, nu mi-am pus niciodată problema aceasta până să văd (acum ceva ani) un film cu Antonio Banderas jucând rolul unui preot iezuit care, întrebat de ce crede în Dumnezeu, răspunde: "Cred în Dumnezeu pentru că am vorbit cu El aseară, în rugăciune".

Mi-a plăcut mult această replică a personajului şi o clipă am fost invidios pe cel care ar putea să spună aşa ceva. După care mi-am dat seama că şi eu cred în Dumnezeu pentru că am vorbit cu El în rugăciune. Şi probabil toţi credem din acest motiv.

Nu există credinţă în Dumnezeu în afara rugăciunii. În rugăciune, chiar dacă nu avem parte de mari revelaţii, descoperiri sau trăiri mistice, este locul în care fiecare îl simţim pe Dumnezeu, simţim prezenţa Lui.

Desigur, acest răspuns nu este suficient pentru cei ce nu cred în Dumnezeu. Dar tare mă tem că nu există alt răspuns pentru ei decât cel pe care îl vor primi atunci când şi dacă vor simţi nevoia să se roage Lui.

 

Bogdan Duca, 34 de ani, din București

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești