Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Cred în Dumnezeu pentru că El este IUBIREA ADEVĂRATĂ, CALEA, ADEVĂRUL și VIAȚA.

Pentru că sunt o mulțime de dovezi în știință care demonstrează clar că viața pe Pământ NU este o întâmplare (de exemplu faptul că dacă axa Pământului ar fi numai cu un grad înclinată altfel decât este, viața nu ar mai fi posibilă, dacă numai o sutime din elementele care compun atmosfera sau felul ei de organizare ar fi altfel, viața nu ar mai fi posibilă etc.), o mulțime de dovezi care sunt în acord cu Biblia.

De exemplu faptul că poporul ales în a 8-a zi de la naștere realiza tăierea împrejur a bebelușilor, acum studiile arată că în a 8-a zi a copilului, corpul acestuia este cel mai puțin predispus la infecții și hemoragii abundente și acesta este doar un exemplu mărunt, sunt multe multe altele elocvente, fără să le mai menționăm pe cele legate de faptele istorice – cum ar fi trecerea evreilor prin Marea Roșie și înghițirea egiptenilor de valuri – acum se studiază relicvele rămase de la acea minune a lui Moise, care, vase și alte obiecte ale egiptenilor rămași atunci pe fundul mării.

Pentru că existența lui Iisus este atestată istoric. Pentru că Omul Acesta a existat cu adevărat pe Pământ, a pășit pe același pământ pe care pășim și noi și a avut o activitate care a atras atenția și L-a făcut să fie consemnat nu numai de creștinii care L-au cunoscut și L-au urmat, ci și de popoarele din jur, cum ar fi consemnarea despre El a comandantului roman, în care întâlnim și descrierea fizică.

Pentru că lumea asta ar fi lipsită de sens fără EL. Pentru că toate au sens și istoria particulară a fiecăruia și istoria universală. Pentru că funcția creează organul.

Pentru că este Tatăl nostru și ne iubește.

Acum, de ce cred în Dumnezeul creștin ortodox și nu în altul? Mai întâi de ce aleg creștinismul din celelalte religii?

Sfânta Treime, prezentă doar la creștini, sub formă de Trei Persoane cu o singura Fire Dumnezeiască, este singura reprezentare a lui Dumnezeu, din toate religiile care există, care exprimă perfect dragostea și chipul Lui în alcătuirea noastră ontologică. Dumnezeu este iubire. Religiile care susțin că există un singur dumnezeu suprem, menționează ele însele lipsa acelui dumnezeu: singurătatea. Brahman, ca forță supremă și singură, este singur, Allah, reprezentând monoteismul, este singur, nu are cui să-i dea iubire asemenea lui, nu are pe nimeni egal cu el însuși.

Pe când Dumnezeul creștinilor nu ascunde această alcătuire a Lui: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Alcătuire în care este posibilă și este exemplificată IUBIREA.

Pentru că este singurul Dumnezeu care a arătat cu adevărat Iubire, până la capăt, care a fost cu oamenii, în suferința lor, și este și în prezent, până la capăt. Nu este ca zeițele antice despre care se spunea că întorceau capul pentru a nu vedea lacrimile muritorilor pentru că asta le-ar fi pângărit. Nu este ca toate celelalte religii care stau comode pe margine și dau sfaturi, la fel ca un grup de oameni adunați în jurul unei gropi în care se află un bărbat disperat să iasă, și fiecare din acei oameni, stau în jurul gropii și îi dau sfaturi: ”Meditează așa și așa”, ”Închină-te de 5 ori pe zi”, îi povestesc cât de frumos va fi pentru el afară dacă îl vor urma pe cel care îi spune: ”În Samadhi vei simți asta și asta”, ”Nirvana e așa și așa”. NU. NU. Dumnezeul nostru n-a stat pe margini dând sfaturi fără să se murdărească pe mâini. A acceptat să-i fie bătute cuie în mâini și în picioare, să fie scuipat și huiduit, bătut crunt, RĂSTIGNIT și să moară de dragul nostru. Pentru ca noi să putem cunoaște adevărata bucurie, adevărata iubire, adevărata fericire, adevărata LIBERTATE și ELIBERARE DE PĂCAT. Pe care niciuna din celelalte religii de până atunci nu fusese în stare și nici nu avea cum să fie, să o aducă oamenilor.  

Dumnezeu fiind, Iisus Hristos, pentru ce ar mai fi venit în lume și ar fi suportat tot calvarul, tot ce a îndurat pentru noi, dacă oricare din religiile existente până la el ar fi fost valabile? De ce nu ar fi trimis comod un profet, sau chiar El însuși, să fi venit liniștit și să fi spus: ”Fraților, yoga este calea spre eliberare, învățați de la yoghinii tibetani și de la budiști tehnicile de meditație și prin ele ajungeți ușor-ușor la Tatăl Meu.” Nu, NU, El a plâns în Grădina Ghețimani cu sânge, EL a spus:

”Nimeni nu vine la Tatăl meu decât prin Mine.” Ev. Ioan, cap.9, v.6, a spus: ”Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu şi nimeni nu cunoaşte cine este Fiul, decât numai Tatăl, şi cine este Tatăl, decât numai Fiul şi căruia voieşte Fiul să-i descopere.” (Luca 10 22)

”Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu şi nimeni nu cunoaşte pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaşte nimeni, decât numai Fiul şi cel căruia va voi Fiul să-i descopere.” (Matei 11, 27)

În Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 14, versetul 6, găsim scris: ”Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.”

Tot în Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 14, versetul 9, găsim: ”Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl?”

El a spus EU SUNT CALEA, nu a spus ”sunt una din căi”.

În Sfânta Evanghelie după Ioan întâlnim:

”Cel ce crede în Fiul are viaţă veşnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” cap.3, v.36.

”Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaţă.” Cap.5, v.24

”Şi Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieţii; cel ce vine la Mine nu va flămânzi şi cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată.”cap.6, v. 35

” Şi Iisus i-a zis: Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.”cap.11, v.25

”Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.” Cap.14, v.12

În Sfânta Evanghelie după Marcu:

”Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.” Cap.16, v.16.

În Faptele Sfinţilor Apostolilor, Cap. 10, versetul 43.: "Despre Acesta mărturisesc toţi proorocii, că tot cel ce crede în El va primi iertarea păcatelor, prin numele Lui."

În Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, Cap. 1 16.: "Căci nu mă ruşinez de Evanghelia lui Hristos, pentru că este putere a lui Dumnezeu spre mântuirea a tot celui care crede, iudeului întâi, şi elinului."

Cap. 9, 33: "Precum este scris: "Iată pun în Sion piatră de poticnire şi piatră de sminteală; şi tot cel ce crede în El nu se va ruşina".

Cap. 10, 11. Căci zice Scriptura: "Tot cel ce crede în El nu se va ruşina".

Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) Cap. 32 24: "Cel care crede legii ascultă de porunci; şi cel care nădăjduieşte spre Domnul nu se va lipsi."

Pentru că orice om de cultură, care a căutat și caută în viața lui cu sinceritate Adevărul ajunge la Ortodoxie. Exemple sunt nenumărate, de la contemporanii noștri: părintele Serafim Rose, scriitorul Frank Schaeffer, actorul Jonathan Jackson, actorul de la Hollywood Tom Hanks și mulți, mulți alții.

Pentru că Ortodoxia îți oferă o formă de cunoaștere pe care nicio altă religie nu ți-o poate oferi. Ortodoxia îți oferă o cunoaștere de la un Dumnezeu iubitor, care a demonstrat că este iubitor. Energiile necreate despre care vorbește Sf Grigorie Palama, aghiasma care se păstrează proaspătă ani întregi, moaștele care nu putrezesc și sunt izvorâtoare de mir și Lumina de Paște, sunt câteva dintre minunile întâlnite în Ortodoxie și a căror existență nu poate fi contestată, deși nu există explicație științifică.
Pentru că Dumnezeu este stăpân peste cer și pământ și peste tot pământul este Slava Sa.

Pentru că ne iubește. Este singurul Dumnezeu care nu ne ține lângă El într-un mod egoist, care nu ne leagă, oricând oricine din Ortodoxie poate să cadă, poate să părăsească Biserica și nimeni nu îl va constrânge în nici un fel.

Pentru că este singurul Dumnezeu care ne oferă tot ceea ce cere de la noi. Pentru că ne iubește, din nou.

Pentru că este Dumnezeu și pentru că ne împlinește nevoile sufletești așa cum nimeni altcineva nu ar putea să o facă.

Ortodoxia este cea mai firească religie. Cea mai potrivită pentru om și pentru firea lui și pentru scopul spre care se întreaptă ca ființă cu suflet, rațiune, sentiment, voință și trup și duh. Este cel mai firesc parcurs de desăvârșire a omului, plin de respect față de viață, față de toată creația. Religia creștin-ortodoxă nu este doar un cod moral, este dragoste, este relația de dragoste dintre Dumnezeu și om. Și se manifestă, în viața fiecăruia, cu toate valurile ei, cu toate momentele de pace indescriptibilă și de încercări, cu toate momentele în care ne aducem aminte de cuvintele Mântuitorului care spune: ” Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.” Matei, cap. 16, v.18 și ” Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” Ev. Matei, cap. 28, v.20.

Motivele pot continua la infinit, dar mă voi opri aici.

Îi invit pe toți care pot să aducă mult mai multe și mult mai clare argumente să scrie și ei și să se roage pentru noi și să-mi ierte lipsurile! Mulțumesc!

Doamne ajută!

1.11.2014. Jenny Stângaciu, 22 de ani.

Mai jos puteți vedea ultima icoană pe sitclă pictată de Jenny:

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești