Skip to content

9 Comentarii

 1. eu
  mai 24, 2009 @ 8:38 pm

  multumesc mult, m-a incurajat mult paragraful de la final

  Reply

 2. andrei
  mai 24, 2009 @ 9:22 pm

  Frumos ai scris Talita, dar sa nu uitam ca Dumnezeu ne incearca, si daca suntem intr-o durere mare si il cautam pe Hristos nu putem trece de anumite „geamanduri”, cum ar fii ca o necunascatoare sa intre in altar cautandu-l pe Dumnezeu si sa se supere ca a fost certata de cineva. Intradevar si eu am fost la o manastire si la pangar, uitandu-ma pe cuprinsul unei carti, am fost gonit cu …”aici nu e biblioteca”…dar l-am intelesc intr-un tarziu ca era si el incercat de anumite duhuri, sau ca Diavolul ne goneste din zona sfanta. Ei aici este „batalia”, plec si il injur pe acela zicand ca ” nici aici nu am liniste”…uitand ca toti suntem oameni neputinciosi, sau starui in al cauta pe Hristos asa stangaci cum sunt stiind ca El o sa ma primeasca daca nu cad la primul level ca sa folosesc un termen pe care noi tinerii il stim mai mult decat cele sfinte.Sa nu uitam ca venim singuri pe lume si plecam tot asa. Iar despre babele acelea care au mustrat-o trebuiau sa-i explice, ca nu se inghenuncheaza pentru ca a INVIAT HRISTOS si nimeni nu mai este indurerat ci este o cea mai mare bucurie, si ca pentru Invierea Lui, trebuie sa iertam pe toti. Hristos a Inviat!

  Reply

 3. Talita
  mai 24, 2009 @ 9:35 pm

  Tare ma bucur, draga Eu! Sa avem curaj sa-L cautam pe Domnul Hristos, ca intalnirea e asa frumoasa!… iar El ramane Prieten sincer si bun al tineretii noastre.

  Reply

 4. Talita
  mai 24, 2009 @ 9:57 pm

  Adevarat a inviat, Andrei! 🙂 Asa este, nu putem ajuge la Dumnezeu fara sa fim incercati. El ingaduie asta ca sa vada cat suntem de staruitori in cautarea noastra, cat de mult ne dorim sa-L gasim. Unii se poticnesc (dar are grija Dumnezeu sa le dea alte ocazii de intalnire cu El), altii continua si gasesc pe Cel pe care Il cauta. Cred insa ca nu trebuie sa certam pe necunoscatori (nici pe femeia care intra in altar). O atentionam cu blandete ca nu se cuvine sa intre acolo si explicam si de ce.
  Am scris acest aticol mai mult pentru tinerii care Il cauta pentru prima data pe Hristos. Ei poate nu stiu inca faptul ca Hristos vrea ca ei sa nu cada de la primul level. Inca nu au cuaj, ci doar intind degetul…poate, poate Il ating pe Dumnezeu. Sigur ca nimic nu se intampla fara ca Domnul sa ingaduie. Cred insa, cred tare ca blandetea e cea mai buna metoda de a-i aborda pe cautatori, pe cei inca necunoscatori. Doamne ajuta!

  Reply

 5. andrei
  mai 24, 2009 @ 10:31 pm

  Foarte frumos mi-ai raspuns Talita! Multumesc de promptitudine, si va invit pe toti sa gasiti bucuria ortodoxa si aici, si de ce nu sa postati poze de unde l-ati gasit fiecare pe Dumnezeu. Pe mine ma linistesc aceste imagini, la fel ca si siteul acesta al tinerilor ortodocsi, si a celor care vor sa vina pe adevarata Cale! Doamne Ajuta! http://www.orthphoto.net

  Reply

 6. alida
  ianuarie 26, 2010 @ 1:05 pm

  eu cred ca atunci cand om vine in biserica..sa fim bucurosi pentru ca vine, si sa nu incepem sa il tragem de maneca ca de ce te machiezi,ori de ce esti imbracat asa..pentru ca nu stim cum poate il smintim. E foarte greu, un incepator e necunoscator, el nu stie prea multe, mintea lui e foarte cruda in privinta bisericii..si atunci el trebuie sa inteleaga ca trebuie sa vina, sa se spovedeasca..una e ca plecam impreuna de la biserica si pe drum discutam despre biserica si spunem bland ca e bine sa venim sa ne spovedim ca numai asa ni se iarta pacatele, dar nu sa ii spun : tu tiai facut parul cu gel! nu e voie asa ceva in biserica

  Reply

 7. Laura-optimista
  noiembrie 7, 2010 @ 10:07 am

  Citesc articolele Talitei cu multă bucurie, scrie atât de frumos!
  Dumnezeu să-i aducă pe cât mai mulţi tineri în Biserica Sa… de fapt, să-i aducă pe toţi tinerii, pentru ca împreună să ne bucurăm de El!

  Reply

 8. stefan
  august 29, 2011 @ 9:17 am

  daca sar desfinta discotecile si internetul cred si eu ca sar mai aduna un pic la biserica.pt ca ajungi dimineata pe la 4 sau 5 unde sa mai mergi si la Sf biserica..

  Reply

 9. Albinuta
  august 29, 2011 @ 11:38 am

  Doamne ajuta ,estefano eu cred ca nu discotecile si internetul sunt de vina (nimeni nu te obliga sa mergi in discoteca sau sa stai toata noaptea pe internet ) aceasta este de fapt o scuza iar de fiecare data se gaseste o asemenea „vina „.Adevarul este ca de cele mai multe ori tineri doresc si discoteca si biserica si nu prea ai cum amandoua ,cu timpul va trebui sa renunti la una din ele….acum fiecare cu alegerea .Iar daca itradevar nu ar mai fii discoteca s-ar gasi totusi ceva (stiu destul de multe persoane) care nu merg la discoteca nici nu stau foarte tarziu pe net si totusi nu ajung la biserica .De ce ?Din diferite cauze .Totusi cine doreste sa ajunga la biserica cu ajutorul Domnului ajunge iar ajungand cred ca au marea datorie de a se ruga pentru ceilalti (prieteni ,cunoscuti)care din diferite motive azi nu au ajuns .Fie ca pe viitor cu ajutor din partea Domnului si a prietenilor cat mai multi tineri( si nu numai) sa aleaga biserica in locul discotecii sau a altor activitati care ii tin departe (de biserica)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *