Skip to content

4 Comentarii

  1. Dan Tudorache
    decembrie 1, 2014 @ 8:53 am

    La mulți ani cu folos, dragilor, vă urez și eu!
    Pentru că Claudiu a pus accentul asupra faptului că din cauza lungii înstăpâniri comuniste, nu s-a mai putut face transferul firesc de valori între generații, aș vrea să vă aduc în atenție câteva modele de martiri și mărturisitori din Epoca de Aur a martiriului românesc ca să refacem această legătură cu înaintașii noștri:
    1. Ieri, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei l-am comemorat pe elevul martir Mircea Mîrza: http://www.fericiticeiprigoniti.net/mircea-mirza
    Un tânăr crescut în spiritul familiei românești, dar care odată ajuns la vârsta marilor frământări și-a pierdut credința în Dumnezeu. Temnița însă a fost prilej să-l redescopere pe Dumnezeu și să ducă o viață de mărturisitor care a culminat cu martiriul, la Canal.
    2. Astăzi, 1 decembrie, de ziua națională a tuturor românilor, îl comemorăm pe părintele martir Aurel Negoescu Neagovici: http://www.fericiticeiprigoniti.net/aurel-negoescu/1904-viata-preotului-martir-aurel-negoescu.
    Acest preot-martir este pildă tare de eroism și credință. Este unul din miile de martiri care a întruchipat în mod ideal iubirea de neam cu mărturisirea de credință.
    3. Mâine, 2 decembrie, îl comemorăm pe părintele Ilie Cleopa, cel care a fost unul din monahii apostoli ai secolului xx, alături de alți stâlpi ai ortodoxiei românești, printre care părintele Arsenie Boca, Iona Iovan și Nicodim Măndița.
    4. Pe 3 decembrie îl comemorăm pe nimeni altul decât marele Petre Țuțea, numit în epocă și Nea Petrache Țuțea românul, iar asta spune tot despre ce fel de român a fost și ESTE!
    Cuvintele sunt de prisos și pălește orice cuvânt de laudă în fața staturii sale. Cu toată inima vă invit să vă molipsiți de duhul mărturisitor al lui Nea Petrache: http://www.fericiticeiprigoniti.net/petre-tutea

    Totodată, veșnică să fie amintirea și recunoștința pentru eroul martir Ion Arion: http://www.mediafax.ro/social/reportaj-uciderea-lui-ion-arion-eroul-martir-al-unirii-un-caz-neelucidat-de-96-de-ani-13674900

    Reply

  2. sdaniel
    decembrie 1, 2014 @ 10:56 pm

    Eu nu prea sunt de acord. Eu consider ca inca ne iubim tara si neamul, poate mai putin ca alta data, dar situatia nu este asa tragica. Faptul ca nu se vorbeste chiar asa pe strada despre iubirea de tara nu inseamna ca ea nu exista. Prefer oamenii simplii care dovedesc ca isi iubesc tara (platindu-si impozitele, respectand legea etc.) decat gargara altora pe aceasta tema (indeosebi politicieni).
    Admitand ca iubirea de tara a mai scazut, consider ca cele doua cauze indicate de autor nu sunt reale.
    Comunismul a avut un pronuntat caracter nationalist, iubirea de tara a fost piatra de temelie a regimului ceausist. Au actionat pe atatea cai (cultural, artistic, inclusiv cu forta) sa-i faca pe oameni sa-si iubeasca tara. S-au scris atatea ode Romaniei, au modificat putin si istoria sa ne faca mandri ca suntem romani. Restul pacatelor comunismului, amintite de autorul articolului sunt reale (au distrus/marginalizat elitele tarii, au eliminat religia din spatiul public).
    Punctul doi (revolutia sexuala) e putin fortat. In primul rand ca nu prea exista asa ceva „revolutie sexuala”. Sa mergem totusi pe aceasta denumire, revolutia sexuala face parte dintr-o miscare enorma la nivel planetar, denumita extrem de simplu globalizare. S-au scris sute de cartii si zeci de mii de pagini despre globalizare, nu am timp si spatiu sa o reiau. Voi spune doar ca globalizarea conduce treptat la slabirea suveranitatii, autoritatii, independentei sau statalitatii tuturor statelor din lume. Si cum statele isi reduc (treptat) autoritatea, populatia nu prea mai are ce sa iubeasca. Nu ati observat ca in toate sondajele de la Tv exista si intrebarea: Cata incredere aveti in Uniunea Europeana si Nato? Nu va spune nimic asta?
    Ma intorc la punctul 1. Nu comunismul e de vina pentru scaderea iubirii de neam, ci foarte proasta guvernare (a noastra a tuturor) a Romaniei de dupa 1990. Ganditi-va ca primii care nu prea isi mai iubesc tara sunt tinerii, ori acestia au trait si au fost educati dupa 1990.
    In rest, vreau sa urez acestei comunitati „La multi ani romanilor!” si sa va felicit ca va iubiti sincer tara. Indiferent ca am avut diferente de opinie, am simtit tot timpul ca va iubiti tara si semenii romani! Sper sa fie tot mai multi oameni care sa aiba curajul vostru.

    Reply

  3. Claudiu Balan
    decembrie 2, 2014 @ 4:46 am

    La mulți ani, Daniel!

    Comunismul nu a promovat o adevărată iubire de neam și țară, atât timp cât a chinuit și omorât în stil barbar fiii acestei țări, atât timp cât a distrus chiar cel mai mare liant al neamului nostru: credînța în Dumnezeu.

    Odele lor comuniste ridicau în slăvi conducătorul, folosindu-se de patriotism pentru a coagula masele în jurul lui. Un regim politic care se instaurează prin hoție și tâlhărie, cum ar putea fi oare considerat ca un regim ce a promovat iubrea de țară și neam?

    Cât privește revoluția sexuală, termenul nu-mi aparține ci l-am împrumutat din cartea doamnei sociolog Gabriele Kuby care a scris cartea „Revoluția Sexuală Globală” și a analizat fenomenul în detaliu, ca una ce provine dintr-o țară, Germania, unde efectele globalizării vin la pachet cu schimbarea din rădăcini a familiei, și combatarea unui principiu esențial în umanitate: diferențierea de gen, adică distincția dintre bărbat și femeie.

    Revoluția sexuală își are rădăcinile chiar în revoluția franceză când Creatorul Universului a fost dat la o parte și înlocuit cu un idol: rațiunea umană – atotștiutoare. De aici încep marile mișcări ideologice de „eliberare” a instinctului sexual prin care oamenii sunt îndemnați să dea la o parte rușinea (sentiment cu care ne naștem) și să facă sex oricum, oricând, oriunde… și mai presus de toate cu oricine.

    Așa se face că astăzi am ajuns ca instituții precum UE și ONU să facă presiuni asupra politicilor statelor europene pentru a accepta un non-sens: „familia” homosexuală,

    Nu intru în detalii, dar voi face cândva un articol pe această temă pe baza cărții doamnei Gabriele Kuby. Ce este clar, este că literatura de specialitate recunoaște o revoluție sexuală în toată puterea cuvântului, nu este nicio figură de stil.

    Este prima dată în istoria umanității când sistemele politice ale unui stat sunt forțate să redefinească prin legi ceea ce omul este de la facere: bărbat și femeie.

    Eu în acest articol nu susțin că astăzi nu există oameni care-și iubesc țara, ba dimpotrivă, sunt destui, și mai ales tineri, ci am încercat să accentuez 2 factori ce ne-au împiedicat să ne iubim țara așa cum trebuie.

    Reply

    • sdaniel
      decembrie 2, 2014 @ 4:04 pm

      [quote name=”claudiu_admin_ot”]
      Un regim politic care se instaurează prin hoție și tâlhărie, cum ar putea fi oare considerat ca un regim ce a promovat iubrea de țară și neam? [/quote]
      Bineinteles ca poate. Dumneavoastra sunteti un om educat si inteligent si intelegeti ca hotia si talharia (prin care s-a instaurat comunismul) sunt pacate capitale, care invalideaza patriotismul promovat. Problema este ca in acele vremuri (si acum din pacate) existau foarte putini oameni ca dumneavoastra (si in libertate). Majoritatea populatiei nu a inteles sau a tacut malc si au imbratisat cu drag si spor noul regim si cerintele lui, inclusiv patriotismul.
      [quote name=”claudiu_admin_ot”]
      Cât privește revoluția sexuală, termenul nu-mi aparține ci l-am împrumutat din cartea doamnei sociolog Gabriele Kuby care a scris cartea „Revoluția Sexuală Globală” și a analizat fenomenul în detaliu, ca una ce provine dintr-o țară………. dar voi face cândva un articol pe această temă pe baza cărții doamnei Gabriele Kuby. Ce este clar, este că literatura de specialitate recunoaște o revoluție sexuală în toată puterea cuvântului, nu este nicio figură de stil.
      Eu în acest articol nu susțin că astăzi nu există oameni care-și iubesc țara, ba dimpotrivă, sunt destui, și mai ales tineri, ci am încercat să accentuez 2 factori ce ne-au împiedicat să ne iubim țara așa cum trebuie.[/quote]
      Acum am vazut ca exista un articol pe aceasta tema. Sincer nu prea stiam subiectul „revolutie sexuala”, asa ca am sa citesc cu placere (si mai ales curiozitate) cartea doamnei Gabriele Kuby.
      Multumesc mult pentru completare si recomandari!

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *