Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

6005212-md6005212-mdO mare problema a crestinilor la ora actuala este lipsa de atitudine, lipsa de a-l marturisi pe Hristos Domnul prin iubirea aratata celorlalti, fara rusine si fara compromisuri, in orice imprejurare si in orice loc. Datorita aceastei carenţe a trairii noastre duhovnicesti, sau strecurat multe uraciuni, sub toate aspectele vietii, uraciuni care acum sunt foarte greu de invins. Si unul din aceste aspecte, este locul de munca, din care ne castigam painea de zi cu zi.

Sunt multe activitati, specifice societatii actuale in care legea Cezarului intra in conflict direct cu invatatura dumnezeiasca, facandu-ne sa cadem intre ciocan si nicovala, intre a-l alege pe omul cel vechi din noi, sau pe cel nou. Astfel, farmacistele sunt obligate legal sa vanda prezervative si anticonceptionale, desi acestea sunt uraciuni mari inaintea Domnului, anticonceptionalele având efect avortiv.

Asistentele medicilor ginecologi sunt costranse sa ajute la "derularea" avorturilor, facand partasie la uciderea de prunci. Vanzatoarele de presa sunt obligate sa vanda, printre maldarele de ziare, reviste pornografice si de can-can. Cei din fabricile de ţigări muncesc zilnic pentru a oferi lumii întregi un gram de otravă zilnică. Multi agenti de paza sunt distribuiti sa pazeasca cazinouri si case de desfranare, chiar daca nu-si doresc aceasta. Chelneritele sunt obligate de patroni, in multe restaurante,  sa poarte fusta mini.

Si o problema care ne loveste aproape pe toti, la locul de munca, este incalcarea sarbatorilor, muncind Duminica si de sarbatori, in mod constant. Aceasta ne pune in imposibilitatea de a participa la Sf. Liturghie, ceea ce este un mare handicap, mai ales pe termen lung.

Toate aceste lucruri ne dau sau ar trebui sa ne dea mustrari de constiinta, pentru ca nu ne lasa sa ducem o viata bine-placuta Domnului, punandu-ne in situatii greu de suportat, pentru cine inca mai are model de urmat pe Hristos.

Altii se amagesc ca dau Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu, chiar daca Cezarul slujeste mamonei. Si merg saracii oameni inconstienti sau nepasatori pe autostrada comoditatii, cu sufletele vandute, insa si pentru acestia inca mai este o speranta.

Cu toate acestea, astfel de pacate trebuie sa ni le asumam la nivel de comunitate. Nu putem sa aratam cu degetul si sa dam vina doar pe cei care sunt implicati direct in aceste circumstante jalnice, de a sluji si lui Dumnezeu si lui mamona la locul de munca, nu putem si nu avem dreptul sa facem aceasta deoarece si noi, ca parinti, frati, soti suntem vinovati ca nu ne sprijinim destul unii pe altii pentru a trece peste aceste piedici iar lipsa de atitudine este la nivel general. Si nu este o lipsa de atitudine doar a generatiei noaste, ci a generatiei noastre in mod special. Aceasta lipsa de atitudine, isi are radacinile la inaintasii nostri, propagandu-se de la un bulgare mic...pana ce a devenit acum o avalansa, care doar prin mila Domnului si multa lepadare de sine ne mai poate ocoli.

E usor a spune ca solutia este schimbarea locului de munca sau a tipului de munca in sine, dar e greu de facut aceasta pentru un crestin, mai ales pentru unul tanar, pentru ca  asta presupune sa innoti impotriva curentului modei, a tentatiilor strecurate la tot pasul, a conceptiilor si "valorilor" lumii acesteia. Cu toate acestea, aceste piedici nu sunt un motiv de a ne complace sa vaslim in directia lumeasca, pentru ca stim care este destinatia compromisului cu lumea, iar noi avem cu totul alta chemare. Acolo unde nu putem noi poate Hristos. Noi insa sa nu ne invoim la pacat sub nici o forma. Pentru ca daca noi suntem hotarati de a nu ceda pacatului, atunci si Hristos de na biruinta de care avem nevoie, numai sa cerem cu hotarare.

"Şi Eu zic vouă: Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia; şi cel ce caută găseşte, şi celui ce bate i se va deschide." (Ev. Luca 11:9-10)

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești