Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Tinerii au cazut intr-o provocare a lumii destul de grea. Multi nu stiu ce sa faca pe viitor si aleg strainatatea. De ce? Este strainatatea o solutie?
Pentru unii poate da. Majoritatea tinerilor din ziua de azi se gandesc numai la bani. Vor casa,masina.. un serviciu bun mai intai de toate...si restul pe parcurs. Multi se gandesc cum sa scape de ,,saracia'' din tara deoarece sunt foarte putine sanse sa iti faci aici un viitor  bun.
Am trecut printr-o experienta acum ceva timp si as vrea sa va impartasesc si voua prin cateva randuri...
Familia mea hotarase sa plecam in strainatate,si eventual sa ne stabilim acolo. Eram foarte incantata de idee,necunoscand partea dureroasa ce urma sa vina. Urma sa continui scoala acolo...colegi noi,diferiti...nu imi facusem nici un prieten desi eram de ceva vreme acolo. Ma simteam inchisa intr-o lume plina de straini, de anturaje total gresite... o lume plina de amaraciune si de lacrimi. Ma rugam neincetat de parinti sa ne intoarcem in tara, dar ei imi spuneau sa am rabdare. Am trait clipe dureroase care mi-au lasat o amintire neplacuta. Vorbeam cu tinerii de acolo, romani ca si mine si imi spuneau ca in tara nu se merita sa mai traiesti. Daca nu ai un serviciu bun, cu 5-6 milioare salariu nu poti face mare lucru. . .  Unii si-au intemeiat o familie acolo, desi erau crestini au devenit catolici,protestanti sau sectanti. Cat de mult i-l schimba strainatatea pe om!
Din fericire,m-am intors in tara. Domnul stia ca dupa intoarcerea mea, ceva se va schimba in mine.
Probabil sunt si alti tineri care s-au reintors in locul natal. Defapt, viata nu este legata numai de locul natal. Nu trebuie sa stai toata viata in orasul sau tara in care te-ai nascut, nu intelegeti gresit mesajul. Important este sa i-L lasam pe Domnul sa ne decida viitorul, si nu noi sa-l decidem. Sa-l luam cu noi oricunde am merge, sa nu-L parasim niciodata. Noi nu stim unde ne este mai bine, in tara sau in strainatate dar Dumnezeu sigur stie! Cu toate acestea, tinerii care nu-L cunosc nici nu se gandesc la El in clipa plecarii...
De ce cautam o viata mai buna in alta parte? Nu suntem multumiti de viata pe care Dumnezeu a randuit-o pentru noi?
Daca as avea un suflet curat v-as sfatui probabil altfel, v-as scrie cuvinte cu mai mult folos. Dar ma uit la sufletul meu care nu este deloc curat...si incerc macar pe altii sa ii ajut prin vorbele mele.
Nu lasati strainatatea sa va distruga. Nu lasati ca strainatatea sa va rapeasca bucuria,pacea. Cereti-i lui un viitor mai bun si veti vedea cate binefaceri ve-ti primi! Nu cautati altceva, ci doar Imparatia Cerurilor, si celelalte vi se vor adauga voua. Vreti adevarul? Nu strainatatea este adevarul, adevarul este Dumnezeu. Vreti viata? Impartasiti-va cu trupul si sangele Mantuitorului si veti trece de la moarte la viata.
Chiar va rog din suflet sa-mi scrieti ce binefaceri aduce strainatatea. In afara faptului ca acolo castigi bani mult mai usor, altceva nu as gasi. Si totusi, ce folos are daca devii bogat peste noapte? In jurul tau sunt mii de saraci care nu au banii tai si care se straduiesc sa traiasca din putinul care i-l au. Eh..ei cum traiesc? Nu au nici masina,nici vila. Traiesc cu Dumnezeu. Asta va cer si voua; sa traiti cu Dumnezeu. Avandu-L pe El in sufletele noastre nu vom duce lipsa de nimic. Aveti incredere in Mantuitorul si nu in straintatea cumplita care ne amageste.
Ne lasam prinsi in cercul lumesc al destertaciunilor. Desi credem ca devenim mai tari noi slabim din ce in ce mai mult. Credinta este cea care slabeste inlauntr-ul nostru.
Cati dintre tinerii care au plecat in strainatate, si-au mai adus aminte de Dumnezeu? Foarte putini. Omul isi aminteste de Dumnezeu doar la nevoie sau necaz. In rest...se bazeaza pe bucuria si placerea pe care banii o aduc. O bucurie lumeasca care te departeaza de Dumnezeu.Sunt f multi care pleaca de la o varsta foarte frageda. Nici nu vreau sa ma gandesc la fete  in special,care pleaca pentru anumite scopuri in strainatate..stiti si voi care:)
Ma intristez si ma uimesc in acelasi timp de ceea ce poate face strainatatea.
Pleci grabit..inocent..zambetul copilariei inca il porti in suflet. Te intorci la fel de grabit, dar cu un suflet schimbat,inchis..intunecat de patimi. Ai pierdut oare zambetul care i-l aveai la inceput? Mai cauta-L... sunt sigura ca nu strainatatea te invata sa zambesti:).

 

2306780-md2306780-mdTinerii au cazut intr-o provocare a lumii destul de grea. Multi nu stiu ce sa faca pe viitor si aleg strainatatea. De ce? Este strainatatea o solutie?

Pentru unii poate da. Majoritatea tinerilor din ziua de azi se gandesc numai la bani. Vor casa, masina si un serviciu bun mai intai de toate iar restul pe parcurs. Multi se gandesc cum sa scape de ,,saracia'' din tara deoarece sunt foarte putine sanse sa iti faci aici un viitor  bun.

Am trecut printr-o experienta acum ceva timp si as vrea sa v-o impartasesc si voua prin cateva randuri.

Familia mea hotarase sa plecam in strainatate, si eventual sa ne stabilim acolo. Eram foarte incantata de idee, necunoscand partea dureroasa ce urma sa vina. Urma sa continui scoala acolo cu colegi noi, diferiti. Nu imi facusem nici un prieten desi eram de ceva vreme acolo. Ma simteam inchisa intr-o lume plina de straini, de anturaje total gresite, o lume plina de amaraciune si de lacrimi. Ma rugam neincetat de parinti sa ne intoarcem in tara, dar ei imi spuneau sa am rabdare. Am trait clipe dureroase care mi-au lasat o amintire neplacuta. Vorbeam cu tinerii de acolo, romani ca si mine si imi spuneau ca in tara nu se merita sa mai traiesti. Daca nu ai un serviciu bun, cu 5-6 milioare salariu nu poti face mare lucru. Unii si-au intemeiat o familie acolo, si desi erau crestini au devenit catolici, protestanti sau sectanti. Cat de mult i-l schimba strainatatea pe om!

Din fericire, m-am intors in tara. Domnul stia ca dupa intoarcerea mea, ceva se va schimba in mine.

Probabil sunt si alti tineri care s-au reintors in locul natal. Defapt, viata nu este legata numai de locul natal. Nu trebuie sa stai toata viata in orasul sau tara in care te-ai nascut, nu intelegeti gresit mesajul. Important este sa luam o decizie pentru viitor impreuna cu Dumnezeu, sfatuindu-ne cu duhovnicul, cu parintii si cu familia. Sa-l luam cu noi oricunde am merge, sa nu-L parasim niciodata. Noi nu stim unde ne este mai bine, in tara sau in strainatate dar Dumnezeu sigur stie! Cu toate acestea, tinerii care nu-L cunosc nici nu se gandesc la El in clipa plecarii...

De ce cautam o viata mai buna in alta parte? Nu suntem multumiti de viata pe care Dumnezeu a randuit-o pentru noi?

Daca as avea un suflet curat v-as sfatui probabil altfel, v-as scrie cuvinte cu mai mult folos. Dar ma uit la sufletul meu care nu este deloc curat, si incerc macar pe altii sa ii ajut prin vorbele mele.

Nu lasati strainatatea sa va distruga. Nu lasati ca strainatatea sa va rapeasca bucuria si pacea. Cereti-i lui Dumnezeu un viitor mai bun si veti vedea cate binefaceri veti primi! Nu cautati altceva, ci doar Imparatia Cerurilor, si celelalte vi se vor adauga voua. Vreti adevarul? Nu strainatatea este adevarul, adevarul este Dumnezeu. Vreti viata? Impartasiti-va cu trupul si sangele Mantuitorului si iubiti-i pe toti din jurul vostru si veti afla viata chiar acolo unde nu va inchipuiti, adica acasa.

Chiar va rog din suflet sa-mi scrieti ce binefaceri aduce strainatatea. In afara faptului ca acolo castigi bani mult mai usor, altceva nu gasesti. Si totusi, ce folos are daca devii bogat peste noapte? In jurul tau sunt mii de saraci care nu au banii tai si care se straduiesc sa traiasca din putinul care il au. Eh.. .ei cum traiesc? Nu au nici masina, nici vila. Traiesc cu Dumnezeu. Asta va cer si voua; sa traiti cu Dumnezeu. Asta nu inseamna sa traim ca cersetorii, ci fara griji. Avandu-L pe El in sufletele noastre nu vom duce lipsa de nimic. Aveti incredere in Mantuitorul si nu in straintatea cumplita care ne amageste.

Ne lasam prinsi in cercul lumesc al destertaciunilor. Desi credem ca devenim mai tari noi slabim din ce in ce mai mult. Credinta este cea care slabeste inlauntr-ul nostru.

Cati dintre tinerii care au plecat in strainatate, si-au mai adus aminte de Dumnezeu? Foarte putini. Omul isi aminteste de Dumnezeu doar la nevoie sau necaz. In rest se bazeaza pe bucuria si placerea pe care banii o aduc. O bucurie lumeasca care te departeaza de Dumnezeu. Sunt foarte multi cei care pleaca de la o varsta frageda. Nici nu vreau sa ma gandesc la fete  in special, care pleaca pentru anumite scopuri in strainatate... stiti si voi care.

Ma intristez si ma uimesc in acelasi timp de ceea ce poate face strainatatea.

Pleci grabit, inocent, zambetul copilariei inca il porti in suflet. Te intorci la fel de grabit, dar cu un suflet schimbat, inchis, intunecat de patimi. Ai pierdut oare zambetul care il aveai la inceput? Mai cauta-l... sunt sigura ca nu strainatatea te invata sa zambesti.

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești