Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Am început demersurile pentru deschiderea Asociaţiei "Ortodoxia Tinerilor", ca organizatie non-guvernamentală.

Ortodoxia Tinerilor este un site creștin-ortodox îndrăgit, în special de către tineri, și a apărut în spaţiul virtual în vara anului 2008. La început a fost doar un blog dar apoi s-a dezvoltat într-un site care abordează trăirea credinţei ortodoxe și probleme spinoase ale tinerilor, în contextul lumii de astăzi.

Popularitatea acestui site printre tineri s-a datorat în primul rând faptului că articolele pe care le publicăm sunt scrise de tinerii care ne citesc, din experienţa lor de zi cu zi, cu mult suflet şi cu dorinţa de a-L face cunoscut pe Dumnezeu tuturor.

De la zi la zi, de la articol la articol și comentariu cu comentariu, ”Ortodoxia Tinerilor” a devenit o comunitate, un loc unde toţi revenim cu drag în fiecare zi. Ne-am apropiat unii de alţii conversând mult, rugându-ne, pomenindu-ne unii pe alţii la Sfânta Liturghie, vorbind pe messenger, vorbind la telefon, şi împrietenindu-ne, ca într-o familie.

Drept urmare a acestui lucru, în anul 2009 am deschis şi Clubul de Prieteni, o platformă prin intermediul căreia cititorii noştri pot vorbi unii cu alţii live pe chat, sau să schimbe date de contact între ei. Ideea era ca tineri de aceeaşi credinţă, cu acelaşi fel de a vedea viaţa şi lumea, să se întâlnească şi să bucure unii de alţii.

Mai presus de toate ”Ortodoxia Tinerilor” este un „proiect” izvorât din inima curată şi însetată de Dumnezeu a tinerilor, impulsionată mereu de dorinţa a trăi o viaţă sfântă, fără pată, care-L au mereu ca model pe Hristos, Mântuitorul lumii.

Toate s-au întâmplat cu voia lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea duhovnicilor noştri, care ne-au încurajat să vorbim tuturor de frumuseţea Ortodoxiei şi să arătăm că nu e lucru mai frumos pe lumea această decât să ne iubim unii pe alţii, şi toţi împreună pe Dumnezeu.

Totuşi comunicarea virtuală are multe limitări şi din acest motiv deschiderea Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor este o urmare firească a tot ce s-a întâmplat până acum. Vrem să ajutăm mult mai mult, nu doar virtual, ci şi prin implicarea noastră directă în societate şi în Biserică.

Avem multe idei, multe planuri, mult entuziasm şi ne rugăm bunului Dumnezeu să ne direcţioneze râvna spre bine, şi să ne binecuvinteze munca şi ajutorul pe care vrem să-l oferim celor în nevoi.

În aceşti trei ani am cunoscut mulţi tineri talentaţi şi dornici să se implice şi cred că împreună putem face foarte mult. Biserica Ortodoxă Română trece prin momente grele, şi nu mă refer aici la partea financiară, ci la criza morală şi criza de exemple, care ne slăbeşte în credinţă pe toţi. Asociaţia Ortodoxia Tinerilor este o iniţiativă a tinerilor din sânul Bisericii Ortodoxe, şi nu din afara ei, care-şi propune să implice în activităţile ei pe toţi tinerii cu inimă mare şi cu mulţi talanţi primiţi de la Dumnezeu.

Astăzi, în ziua când scriu aceste rânduri, am înaintat actele de deschidere a acestei asociaţiei non-guvernamentale, şi în 30-40 de zile sperăm să capete personalitate juridică şi să fie recunoscută de statul român.

Iată câteva din obiectivele acţiunilor noastre:

  • Să-i ajutăm pe oamenii fără casă, care dorm în străzi şi n-au nimic. Să le oferim, pe măsura posibilităţilor noastre: mâncare, haine, apă, adăpost și sprijin moral. Să-i cunoaştem mai bine şi să ne împrietenim cu ei. Să le facem cunoscută viaţa pentru a implica şi alţi oameni ca în final să-i integrăm în societate.
  • Să fim aproape de copiii din orfelinate şi din centrele de plasament, care deşi au un acoperiş deasupra capului şi mâncare, totuşi duc multă lipsă de afecţiune şi atenţie. Să-i ajutăm după cum putem: cu daruri, mai ales de sărbători, cu obiecte de igienă, cu haine, bani şi cu mâncare.
  • Să ne apropiem de persoanele cu handicap,pe care de multe ori, prin indiferența noastră, le împingem la marginea societăţii ca pe nişte reziduri nefolositoare.
  • Să vestim tuturor bunătatea lui Dumnezeu, propovăduind Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos prin site-urile: ortodoxiatinerilor.ro, fericiticeiprigoniti.net, catehism.ortodoxiatinerilor.ro, myorthodoxy.wordpress.com, parintelestephen.wordpress.com, tallita.wordpress.com, ioandekronstadt.wordpress.com, teologiasahului.wordpress.com.
  • Să promovăm tinerii cu viaţă curată, ca exemple demne de urmat pentru întreaga societate.
  • Să promovăm familia creștină şi unirea tinerilor prin Taina Cununiei.
  • Să promovăm Adevărul, cinstea şi corectitudinea.

(Claudiu Balan - administrator ortodoxiatinerilor.ro)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești