Skip to content

16 Comentarii

  1. Eugen-Ionut Jercan
    noiembrie 25, 2011 @ 2:03 pm

    Nu vreau sa fiu sau sa par rautacios, dar vreau sa-ti semnalez un lucru deranjant la articolul asta – ai scris Romania de doua ori cu r mic. Ne e mai usor sa scriem Photoshop, AutoCAD, etc, dar numele Romaniei il uitam?

    Reply

  2. SB
    noiembrie 25, 2011 @ 2:31 pm

    Dan, ca o palma de trezire mi-a venit acest articol; si tin sa-ti multumesc 🙂

    Ma simt cu musca pe caciula… am sa incerc sa iau atitudine

    Reply

  3. Andrei Nicolae
    noiembrie 25, 2011 @ 2:42 pm

    Pe partea de IT sunt multe tutoriale pe net, trebuie doar cautate cu atentie si rabdare. Cum multi tineri stiu si limba engleza nu mai vad un mare minus ca nu sunt romani care sa faca tutoriale in limba romana. Cat despre programe free o sa gasiti multe daca intrati pe comunitatea utilizatorilor de ubuntu din Romania. De asemenea si sistemul de operare este free si pot sa zic ca merita incercat. O sa gasiti multe programe gen Gimp, Kompozer care fac aceeasi treaba ca Adobe Photoshop, Dreamweaver dar fara sa aveti batai de cap cu licentele. In cele ce urmeaza o sa postez cateva linkuri cu tutoriale accesate de mine in trecut si care au legatura in special cu photoshop:
    http://www.videotutorial.ro/
    http://www.photoshoproadmap.com/Photoshop-tutorials
    http://tutorialepsd.blogspot.com/
    http://bestphotoshoptutorials.net/
    http://www.tutorialized.com/

    Reply

  4. Dan Tudorache
    noiembrie 25, 2011 @ 3:03 pm

    Ionut, multumesc pentru atentionare, am corectat neatentiile.

    SB, ma bucur ca ti-au fost de folos cuvintele cu care am incercat sa misc vointe. Sa-ti ajute Domnul!

    pH4, stiu ca sunt multe tutoriale pe net in limba engleza. Problema insa este ”cand ne punem sa facem si noi, cu manuta noastra unele?” Si nu neaparat pentru aceleasi tematici ci pentru altele noi deoarece segmentul IT este intr-o continua expansiune. Softuri noi, tehnologii noi…dar asteptam mereu de la altii fara sa avem o contributie proprie. Aici vreau sa pun punctul pe i: sa avem si noi contributia noastra proprie, nu doar copy-paste, nu doar cu mana intinsa. Noi cu ce venim? Si nu ma refer doar la IT ci la tot ce poate fi practic in viata de zi cu zi.

    Reply

  5. Andrei Nicolae
    noiembrie 25, 2011 @ 3:12 pm

    Eu la programare nu ma pricep, dar la configurari sisteme de operare, instalari programe, editari foto, si sound design ma pricep. Nu prea am timp sa fac tutoriale, dar pot ajuta in limita posibilitatilor pe cei care intampina dificultati pe domeniile la care eu ma pricep. Eu as propune sa se faca o rubrica pe site special pt tutoriale, si acolo sa se posteze problemele sau unele intrebari legate de „cum sa fac sa”.

    Reply

  6. Claudiu Balan
    noiembrie 25, 2011 @ 5:37 pm

    Salut ph4,

    Nu putem să facem asta, vom amesteca lucrurile inutil.
    Cel mai bine să fie un site separat.

    Doamne ajută!

    Reply

  7. Eugen-Ionut Jercan
    noiembrie 25, 2011 @ 7:59 pm

    ph4, poti sa-mi spui te rog din ce oras esti?

    Reply

  8. Laura Stifter
    noiembrie 25, 2011 @ 9:24 pm

    Doamne ajută!
    „La fel, în domeniul psihologiei, nu vedem că se încumetă vreun creștin cu studii de specialitate care să despartă influiențele ezoterice și nihiliste din tratatele de psihologie față de cele cu adevărat folositoare.”
    Cunosc o doamnă absolventă de Psihologie, care doreşte să înfiinţeze o asociaţie de psihologie patristică. 🙂 Îmi pare o iniţiativă deosebit de interesantă şi utilă.

    În privinţa influenţelor ezoterice din ştiinţa psihologiei, de asemenea, sunt întru totul de acord cu opinia lui Dan. N-am studiat psihologia, dar am aflat de existenţa acestor influenţe ezoterice… şi este regretabil faptul că atât de multe persoane neinformate, care caută asistenţă psihologică, pot cădea în ispite grave, doar pentru că psihologul a acceptat tot felul de idei şi practici bizare, incompatibile cu adevărul revelat. Cred că psihologii credincioşi, la Judecata de apoi, vor fi privilegiaţi faţă de teologi pentru că ei au păstrat dreapta credinţă într-un mediu puternic secularizat şi chiar ostil adevărului religios, iar noi, trăind într-un mediu favorabil vieţii duhovniceşti, suntem atât de des ispitiţi de trândăvie şi de alte patimi. 🙁
    Înainte aveam o oarecare încredere în ştiinţa psihologiei, dar mi-am schimbat opinia, după ce am citit două cărţi de specialitate şi mi-am dat seama că, în acest domeniu, înţelegerea sufletului uman este total diferită de învăţătura creştină. Desigur, există psihologi credincioşi, creştini autentici (aşa cum este doamna Diana, care a scris mai multe articole pe acest site), dar aceştia practică, în fapt, psihologia Sfinţilor Părinţi. Dacă înţeleg greşit până şi ideea de suflet, cum să pot vindeca suferinţele psihice ale semenilor? Cum să tămăduiesc sufletul, dacă sensul acestui concept nu-mi este clar? Este ca şi cum, în domeniul teologic, ar veni cineva şi ar spune că doreşte să devină profesor universitar de dogmatică, dar are un mic defect: nu cunoaşte dogma Sfintei Treimi. :))
    Singurul Doctor al sufletelor este Hristos, Care lucrează asupra fiinţei noastre, atât în mod direct, cât şi prin părinţii cei duhovniceşti.
    În privinţa psihologilor… cred că ne putem încrede doar în cei credincioşi, care măcar ştiu ce este acela sufletul – obiectul lor de studiu – şi vor să lucreze respectând voia lui Dumnezeu şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi.
    Îmi cer scuze, dacă am întristat pe cineva… Este posibil să nu fi înţeles eu corect ceea ce am citit despre psihologie (mi-a fost foarte greu, pentru că nu sunt familiarizată cu termenii de specialitate) şi, oricum, aşa cum am mai precizat, am un sincer respect şi o încredere plină de admiraţie faţă de psihologii care, studiind şi lucrând în acel domeniu, reuşesc să păstreze şi să promoveze credinţa noastră creştină. Dumnezeu să-i ajute în continuare!
    O seară binecuvântată tuturor!

    Reply

  9. Raluca Irimie
    martie 11, 2012 @ 8:16 pm

    Eu si colegii mei de cabinet am incercat sa dezvoltam un proiect, in domeniul nostru. Am creat o pagina de intrebari pe blogul nostru si ne-am oferit sa ajutam in mod gratuit oamenii care aveau nevoie de sprijin moral. Spre dezamagirea mea nu a fost un succes. Se pare ca ori oamenii nu au probleme – putin probabil – , ori sunt snobi si vor sa plateasca orice, chiar daca cineva isi ofera in mod voluntar si gratuit ajutorul, ori … Habar nu am! Sunt constienta ca si psihologia, ca orice stiinta poate sa ajute doar pana la un punct insa puteam contribui sa producem o schimbare pozitiva…

    Reply

  10. Ana
    martie 11, 2012 @ 10:44 pm

    „Sute de ore de programare, de neodihnă, pentru ca oamenii să poată comunica între ei gratis, fără ca ei să știe că asta se datorează bunătății lui [b]Smart[/b].”

    Smart, Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru munca ta plina de daruire.

    @ralucairimie
    Poate ca proiectul vostru nu s.a mediadizat indeajuns. Mai incercati.

    Reply

  11. Raluca Irimie
    martie 12, 2012 @ 6:41 am

    I[quote name=”Ana”]
    @ralucairimie
    Poate ca proiectul vostru nu s.a mediadizat indeajuns. Mai incercati.[/quote]

    In mod sigur o sa fie nevoie de mai mult timp si ceva mai multa promovare. Îi multumesc lui Claudiu pentru linkurile spre blog de la articolele mele de aici. Si dupa cum e un citat destul de raspandit … „Indiferenta este esenta inumanitatii”

    Reply

  12. Albinuta
    martie 12, 2012 @ 6:50 am

    Doamne ajuta ,iertare ca intreb insa care este pagina despre care vorbiti doamna Raluca -eu chiar as fii interesata sa intru ,sa citesc ,poate sa pun si intrebari,multumesc

    Reply

  13. Raluca Irimie
    martie 12, 2012 @ 7:00 am

    Doamne ajuta, doamna A ! Puteti sa gasiti pagina de care vorbesc pe blogul nostru. http://psihoterapiecluj.wordpress.com/pagina-intrebari/ – e linkul direct, sper sa nu fie o problema sa postez aici.
    Pentru mine, cel putin, e o stare de multumire interioara cand in momentele dificile reusesti sa fii prezent pentru cineva. O sa continuam promovarea, dupa posibilitati si speram sa nu ramana fara macar un mic ecou.

    Reply

  14. Raluca Irimie
    martie 12, 2012 @ 7:36 am

    Si legat de mitul psihologiei ca stiinta oculta … M-am lovit de cateva ori de refuzuri pentru colaborari (pentru unele site-uri), in momentul in care spuneam ca am studii in domeniul acesta. In final, cand ajungi sa faci psihoterapie, e destul de multa libertate, in sensul ca impletesti ce ai invatat cu ce ti se potriveste tie ca persoana, ce e concordant cu valorile si convingerile tale si ce se potriveste mai bine omului pe care il ai in fata. Pentru mine personal, unul dintre lucrurile dificile de atins a fost sa accept omul neconditionat si sa nu il judec. Asta nu presupune sa fiu de acord cu ce face, cu pacatele si patimile lui, dar sa il accept ca om, asa cum Dumnezeu L-a creat. Cu unele lucruri vehiculate in psihologie chiar nu sunt si nu pot sa fiu de acord, dar am avut noroc sa ajung intr-un program de formare in psihoterapie unde aveam libertatea de a discredita unele practici fara sa ne puna cineva la zid, fara sa incerce sa ne convinga cineva ca defapt acesta e adevarul absolut (in comparatie cu alte programe prin care am trecut, unde daca spuneai ceva diferit ti se sarea automat in cap). Stiu ca de multe ori formatoarea mea ne-a spus sa luam lucrurile care ni se potrivesc si sa avem in vedere valorile si credintele personale.

    Reply

  15. Albinuta
    martie 12, 2012 @ 7:36 am

    Multumesc pentru adresa doamna Raluca ,oricat incerc nu reusesc sa va spun pe nume (promit insa ca o sa ma straduiesc ),mi-ar placea totusi sa i-mi spuneti Albinuta sau Cristina (fara doamna ),foarte folositoare pagina ,am citit cateva articole o sa mai citesc atunci cand se va ivii timp ,multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru noi toti care avem nevoie de ajutor

    Reply

  16. Raluca Irimie
    martie 12, 2012 @ 10:33 am

    Nu imi permit din principiu sa tutuiesc pe nimeni care nu ma tutuieste. Nu sunt mai buna decat altii ca sa ma simt confortabil sa ma pun intr-o pozitie superioara. Sper, doamna Cristina, ca o sa intelegeti nevoia mea de a ne situa pe aceeasi treapta. Multumesc mult pentru apreciere!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *