Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Voluntarii noştri cred că Tasuleasa Social este o ţară în care le-ar plăcea să trăiască. La noi, bunul-simţ este regula de bază. Dar, în acelaşi timp, credem în voluntariat, spirit de echipă, responsabilitate şi solidaritate. Ne place să credem că plantam mai mult decât copaci, plantam idei. Viziunea noastră este că, într-o bună zi, toţi cei care au trecut măcar o dată pe la Tașu să schimbe România într-o ţară în care regulile nu sunt făcute pentru a fi încălcate. Unii spun că oamenii de la Tasuleasa pot muta munţii din loc.

Tot ceea ce am realizat este rodul încăpăţânării cu care ne urmărim visul şi al lucrurilor mărunte de care nu încetăm să ne bucurăm în fiecare zi: un răsărit de soare pe muntele Tasuleasa, un borcan cu dulceaţă de vişine la care am muncit cu toţii, zborul razant al unei berze negre sau o poveste la lumina unei torţe suedeze cu un prieten drag.

În 2000, când am căutat un nume pentru organizaţia noastră, toate cele la care ne-am gândit erau deja ocupate. Ne-am hotărât atunci să luăm numele muntelui care ne ocroteşte şi la poalele căruia ne-am construit o ţară: Tasuleasa. Am construit un campus în vârful muntelui Bârgăului, lângă Pasul Tihuța, şi am creat un loc în care să aducem tineri pe care să îi pregătim, să îi învăţăm ce înseamnă să fii voluntar şi de ce e important să îţi pese.

Ne-am propus să schimbăm mentalităţile celor din jurul nostru şi să arătăm ca tinerii îşi doresc să se implice în rezolvarea unor probleme sociale. I-am ascultat pe voluntarii noştri, i-am lăsat să îşi exprime propria cultură, propriile valori şi atitudini. Iar toţi tinerii care au participat la acţiunile asociaţiei au fost pregătiţi să desfăşoare pe cont propriu activităţi similare şi să facă, la rândul lor, alte campanii sociale. De-a lungul timpului, am lucrat cu adolescenţi care se confruntau cu diverse probleme: deţinuţi din închisorile pentru minori, copii din zone defavorizate social, cazuri de elevi cu abandon şcolar sau surdo-muţi.

Am intervenit în cinci dintre inundaţiile mari din România, am vaccinat 650 de copii împotriva hepatitei, am participat la renovarea a 10 şcoli rurale şi mai multor grădiniţe. După inundaţii, ne-am concentrat pe comunităţile locale şi i-am ajutat să conştientizeze care sunt cauzele acestei probleme: defrişările abuzive şi necontrolate. Apoi, împreună cu voluntarii noştri, am derulat mai multe proiecte de împăduriri şi de educaţie ecologică în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Rezultatele uneia dintre campaniile noastre, Verde 003, au însemnat, măsurate în cifre, 70 de tone de gunoi, 2.200 de voluntari, 450 de kilometri de maluri de apă curăţate.

În 2010, alături de voluntarii noştri, am depăşit cifra de 100.000 de puieţi plantaţi. Fiecare puiet plantat de noi este legat în mod direct de destinul unuia dintre voluntarii noştri.

Această scurtă istorie a asociaţiei nu include şi momentele dificile sau mai puţin fericite pe care le-am traversat de-a lungul timpului. Dar credem că, mai important decât orice, este ceea ce vom reuşi să lăsăm în urma noastră.

Vizualează toate fotografiile acțiunilor lor.

http://tasuleasasocial.ro

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești