Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Salutare! Mă numesc Dan Florea și sunt expert în parenting digital. 

Ajut părinții ai căror copii au probleme cu dependența de tehnologie.

În decursul a zeci de seminarii pe care le-am ținut în țară dar și în afara ei și intrând în dialog cu peste 1.000 de părinți, am avut șansa să aud mai multe povești de viață din familiile unde consumul de ecrane electronice este necontrolat și nerestricționat.

Desigur, mă refer la tehnologia folosită în scop de divertisment și nu în scop profesional ori educațional.

În multe din aceste familii, copiii au probleme cu tehnologia: petrec multe ore pe Facebook, pe Instagram, se joacă mult jocuri pe calculator online sau se uită la filme.

Consecințele? 

Probleme în relația cu părinții, cu prietenii și la școală. Dar cel mai grav, dependența de ecrane le afectează somnul și le dă o stare de iritare și agitație mentală din cauza căreia sunt nemulțumiți, plictisiți și au probleme cu atenția și concentrarea.

Sunt multe de spus. Dar mai important este să știi că există speranțe de rezolvare a acestor probleme. Există tehnici concrete de detoxifiere digitală și de gestionare rațională a tehnologiei. Există soluții care dau rezultate din prima săptămână.

M-am gândit că poate ar fi bine dacă aș împărtăși cu mai mulți părinți aceste tehnici și sfaturi concrete de care au atâta nevoie în relația cu copiii lor. Mulți părinți cred ca doar ei trec prin perioade dificile, neștiind că și ceilalți au aceleași provocări dar care preferă să le țină ascunse. 

Crede-mă: toți vor să găsească soluții la aceste probleme. Țoți vor să îndrepte lucrurile. Și toți simt nevoia să aparțină unui grup în care să afle sfaturi, exemple și soluții de la alți părinți.

De aceea doresc să construiesc comunitatea Părinților Digitali. Acolo ne vom aduna și vom afla tehnici de detoxifiere digitală și de gestionare rațională a tehnologiei. 

Dar vreau să te provoc: vreau foarte mult să contribui și tu la construirea acestei comunități. Spune ce crezi despre folosirea ecranelor electronice.

Cum?

Intră în Clubul Părinților Digitali pe Facebook (da, pe Facebook!) și haide să intrăm în dialog: www.facebook.com/groups/parintidigitali/

Îți mulțumesc!

P.S: dacă și tu crezi în această comunitate, distribuie mai departe acest email la cel puțin 3 prieteni  

Cu încredere în tine,
Dan Florea
Expert în parenting digital

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești