Skip to content

8 Comentarii

  1. elena
    mai 18, 2011 @ 12:13 pm

    Interesant, daca stau bine si ma gandesc nu pot sa spun ca port ochelarii de soare doar din perspectiva faptului ca nu reusesc sa ţin ochii deschişi cand soarele e mai puternic ci si din cauza faptului ca, fiind o persoana mai sensibila, ma pierd iute cand cineva ma priveste in ochi. Fiecare persoana isi creeaza un sistem de aparare impotriva factorilor externi depinde de fiecare in parte cum reactioneaza asupra acestor factori. Pentru mine a lasa diferite persoane sa ma priveasca indelung in ochi inseamna a zdruncina un pic acest sistem de aparare si parca ma simt in siguranta cand port ochelarii de soare, e ca in desene animate , ochelarii ar fi un obiect magic care te face invizibil.

    Reply

  2. Claudiu Balan
    mai 18, 2011 @ 1:22 pm

    Foarte interesantă perspectiva ta Elena.
    Nu m-am gândit niciodată că ochelarii te pot apăra de persoanele care te privesc insistent şi a căror privire n-o poţi ocoli.

    Reply

  3. Boitos
    mai 19, 2011 @ 5:29 am

    Ellena e detsul de ciudat cum gandesti, dar te inteleg.Intr-o vreme si eu eram sa fac asa ceva, sa ma feresc de oamenii care ma privesc insistent.Dar nu , lasa-i sa te priveasca si priveste si tu.Cauta in ochii unui om cu, care te intalnesti ceva , orice.De exemplu pe mine ma enerveaza sa stau de vorba cu o persoana care poarta ochelari de soare, exact pt. motivul ca nu ii vad ochii.Cand vorbesc cu cineva ma uit in ochii acelei persoane , vreau de la bun inceput sa ghicesc daca ce spune acea pers. e la fel cum gandeste.Si nu de putine ori am vazut in ochi altceva decat ce spunea.Ochii sunt oglinda sufletului si tu ai un suflet frumos, lasa-l sa fie descoperit nu il ascunde.Nu te mai ascunde in spatele ochelarilor, fi curajoasa.Nimeni nu iti da in cap cand se uita in ochii tai.
    Ati auzit de persoane la care le rad ochii?
    Sunt sigura ca acele persoane nu poarta ochelari de soare, doar asa de fanfaronada.
    Am vorbit si eu cu asemena persoane, si chiar vorbind serios cu ele am observat ca ma privesc bland si cald , si nu numai pe mine ci emana in jurul lor o blandete.
    Asa ca eu nu port ochelari de soare, tocmai ca sa pot privi in ochi o persoana si sa fiu si privita.As vrea sa ajung sa imi rada si mie ochii.

    Reply

  4. elena
    mai 19, 2011 @ 11:43 am

    Simona nu ai inteles ce am vrut eu sa spun . Nu ţi s-a intamplat niciodata sa intalnesti fel de fel de persoane prea insistente care sa te incomodeze prin felul in care te privesc? Mie mi se intampla des fiind pe drum singura sa ma „izbesc ” de asemenea persoane care nu numai ma fac sa ma simt prost , parca ma tulbura si de aceea am facut asocierea ca ochelarii de soare te fac sa devii invizibil. E cu totul un alt discurs atunci cand te intalnesti cu cineva, caci mi se pare o lipsa de respect catre interlocutor sa nu-ti dai jos ochelarii, e normal si firesc cand vorbesti cu cineva sa-l privesti in ochi!

    Reply

  5. Boitos
    mai 19, 2011 @ 1:19 pm

    Ba da Ellena am intalnit, dar pe mie acele persoane nu ma intimideaza, si nici nu ma tulbura.Si culmea ar fi sa ma faca sa ma simt prost o persoana care se uita ciudat la mine.E problema ei, nu a mea, cum se uita.Adica eu sa ma ascund in spatele ochelarilor din cauza unei persoane care se uita prea insistent? Niciodata.Cum ar putea sa ma faca sa ma simt prost o persoana care se uita insistent, si nu stie cu adevarat ce e in sufletul meu; o persoana, cu care nu am schimbat 2 vorbe.
    Ei si ce, sa se uite, si eu ma uit si poate ca ii arunc o alta privire pe care o merita cu adevarat.Sa devin invizibila pt asemena persoane?Niciodata. Si eu traiesc in lume cu ei, si eu sunt om si eu am aceleasi drepturi si obligatii.Sa iti spun un secret: schimbat-ti tinuta, mergi dreapta, si priveste oamenii in ochi, fi curioasa ce se ascunde in spatele ochilor lor,si asa vei scapa de privirile insistente.

    Reply

  6. Albinuta
    mai 19, 2011 @ 2:14 pm

    Foarte frumos articolul cat despre ochelari de soare …nu am purtat niciodata si nici nu cred ca o sa port deoarece nu suport ochelarii (am spus candva de ce ) ,a fost o vreme in care deoarce eu nu priveam lumea (in ochi) credeam ca nu sunt privita ,acum sunt la capitolul INVAT SA PRIVESC IN OCHII persoanei cu care vorbesc ,insa nu reusesc prea des

    Reply

  7. Bogdan Munteanu
    noiembrie 16, 2011 @ 12:08 pm

    Adevărat a înviat!

    Sunt uimit să constat că – fără să fi citit acest articol (care îl precede cu câteva luni pe al meu) – că am avut în vedere cam aceleaşi gânduri când am abordat această temă:

    [url]http://munteanuk.blogspot.com/2011/10/ochelari-de-soare-contra-unei-lumi.html[/url]

    Evident că nu este păcat să porţi ochelari de soare, mai ales că unii au recomandări medicale în acest sens.

    Dar mă întreb cum răbdau strămoşii noştri (nici măcar prea îndepărtaţi – bunici şi străbunici) să iasă în lume fără ochelari de soare?!

    Reply

  8. Administrator
    noiembrie 16, 2011 @ 3:38 pm

    Personal, consider ca ochelarii de soare, daca nu sunt impusi de recomandari medicale, si in afara cazului descris de elena (care implica niste motivatii de natura afectiva), cred ca au in spate motivatia răsfățului.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *