Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Un om stătea odată de vorbă cu un înţelept şi-i spuse aşa:

- Am grăit lumii un adevăr, dar o parte din oameni au început să mă judece, să deformeze adevărul dupa bunul lor plac şi să arunce în stânga şi în dreapta numai minciuni...

Înţeleptul îi răspunse:

- Vezi tu, adevărul deranjează de multe ori. Dacă intri într-o casă în care oamenii sunt îmbrăcaţi cu haine murdare, iar haina ta este albă, îi vei deranja pentru că nu ar suporta să îşi vadă starea vestimentaţiei lor si vor încerca să îţi murdărească şi ţie haina, aruncând cu noroi în tine. Însă de te vei feri de noroiul lor, păstrându-ţi haina curată, mizeria lor nu te va atinge.

- Nu contează ce spune lumea, ci contează cum îţi este sufletul! Mulţi oameni au uitat că au un suflet şi şi-au călcat demnitatea în picioare, alungându-L pe Dumnezeu de la ei... O, vai lor, căci au pierdut totul!

- Adevărul te face liber, el este singura armă  împotriva ignoranţei, prostiei, minciunii, împotriva întunericului. Adevărul este haina albă  în care trebuie să îţi fie îmbrăcat sufletul.

- Ştii, omule, suntem asemeni unor oi în mijlocul lupilor, dar să nu uităm că avem un Păstor care ne poartă de grijă, iar atunci când lupul va muşca din carnea noastră, Blândul Păstor va fi acolo pentru a ne lua în braţe şi pentru a ne mângâia. Daca n-ar mai fi oile, lupii ar începe să se sfâşie între ei, să devină vânători feroce şi fără de minte care sorb şi ultimul strop de sânge din seamănul lor ce a devenit asemenea, prin lipsirea de adevăr şi complacerea într-o existenţă morbidă...

Oamenii care au renunţat la Dumnezeu au devenit ucigaşi de suflete. Şi-au mutilat sufletul, dar nu le-a fost îndeajuns, vor mai mult dar le este scârbă până şi de propria lor condiţie mizeră în care i-a adus păcatul, aşa că ei caută să ucidă adevărul, crezând că ei sunt adevărul.

- Acum fiecare îşi are propriul lui adevăr pe care l-a creat după diverse standarde şi sunt unii capabili să renunţe până şi la adevărul lor pentru a nu se sustrage sistemului, dar mulţi caută adevărul într-o direcţie greşită, fiindcă  singurul adevăr este Mântuitorul nostru. Nu a fost uşor, nu este şi nici nu va fii, dar timpul trece şi noi trecem odată cu el... ştii ce mai rămâne după tine? rămane doar rezultatul acţiunilor tale. Lumea nu te va cunoaşte după gândurile ascunse, poate bune dar nerealizate, pe care le-ai avut...nu, ele sunt dar pulbere pe care vântul o împrăştie în toate direcţiile...lumea te va ţine minte după binele sau răul realizat.
Această conversaţie,  înţeleptul o încheie prin următoarele cuvinte:

- În Rai, laşii nu-şi au locul!

 

(Mihaela Gligan)

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești