Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Sunt tânãr şi vreau sã trãiesc clipa, sã mã bucur de tot ce îmi oferã viaţa, cã doar odatã trãiesc! Vreau sã fiu liber, sã fac ce îmi place, cum îmi place şi cu cine îmi place!  Asta gândim poate majoritatea, sau dacã nu, fie suntem luaţi de val alãturi de ceilalţi, fie suntem luaţi în râs:"Cum, tu nu fumezi? Nu bei? Nu mergi prin cluburi de fiţe?" Şi asta se întâmplã, din pãcate (spun unii), din fericire (spun din ce în ce mai mulţi) încã din anii de gimnaziu, sau cel târziu din primii ani de liceu.

Trãim într-o societate în care a fii normal, e deja anormal.

Nu se poate sã nu te apuci de fumat, când toţi colegii tãi sunt deja experţi, când uneori pãrinţii îţi oferã o cafea şi o ţigarã ("cã doar copilul nu trebuie sã se ascundã de mine, eu sunt prietenul copilului meu, ştiu tot ce face"). Prin cluburi trebuie neapãrat sã mergi, cã doar de la grãdiniţã nu iţi mai faci aniversãrile acasa, ci "in oraş", cã asa e la modã, aşa iţi faci gaşca de prieteni.

Hainele sunt foarte importante pentru mine, cã doar se spune cã haina face pe om; şi dacã nu e de firmã, cum sã ies în lume, ce vor zice prietenii mei? Dar asta nu e o problemã, cã oricum mamele fac orice sacrificiu ca eu sã am ce n-au avut ele, cã doar aşa imi aratã cât mã iubesc!

Sunt norocos, pot sã fac ce vreau, sã am ce imi doresc, sã imi trãiesc viaţa din plin!

Şi cu toate astea "if there's nothing missing in my life, then why do theese tears come at night?"

Atâta libertate/libertinaj ajutã la ceva? Din ce în ce mai mulţi tineri se apucã de consumat droguri, intrã in diverse gãşti sau secte, la vârsta de 20 de ani sunt "obosiţi", plictisiţi de viaţã, pentru cã îi cunosc deja toate "secretele" şi cel mai grav ajung sã se sinucidã (copii de 10-12 ani).

Doamne, asta e libertatea pe care ne-o dorim? Dupã asta am tânjit noi? Asta ne face fericiţi? Oare nu e timpul sã ne trezim şi sã ne dãm seama cã "toate îmi sunt de îngãduite, dar nu toate îmi sunt de folos"?

"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva."

(Monica Fraţila)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești