Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

internet-addiction-jokeinternet-addiction-jokeCu cativa ani de zile in urma am inceput studiul la facultate. Cand am inceput primele ore de curs, eram uimita de aparatura moderna din jur, pe care nici nu stiam s-o accesez. M-am uitat cu emotie sa vad ce fac colegii si am vazut ordinea in care trebuiesc apasate butoanele. Vorbesc de calculator. Pe atunci nu stiam sa pornesc un calculator, nicidecum sa intru in lumea virtuala. Azi, la peste un deceniu de la acea zi, eu sunt dependenta de internet.

Mi-e atat de greu sa scriu acum asta, insa trebuie sa scriu ceea ce as fi vrut sa citesc de la altii. Stiu ceea ce as fi putut realiza in acest timp pierdut, insa nu am curajul sa-mi imaginez si nici sa scriu. Am trait in imaginatie ani de zile. Dumnezeu m-a inzestrat cu multe daruri, pe care eu nu le-am folosit decat in mica parte. Ma uit in urma si vad ani de zile pierduti in fata unui ecran. Zile intregi incepute cu rugaciunea de dimineata si apoi repede ma grabeam sa-mi beau cafeaua in fata ecranului in timp ce-mi citeam mesajele de la prieteni, stirile din ortodoxie.

Da, sunt o crestina ortodoxa. Cu cat m-am bucurat de ce mi-a daruit Dumnezeu, cu atat mai mult am distrus in sufletul meu. In fiecare zi incercam sa ma mint ca nu am sa stau mult in fata ecranului, dar tot cadeam. M-am ferit de familie, m-am ferit la servici si cred ca am inceput sa ma mint pe mine ca doar lucrez. Am jurnale si liste cu planuri marete, incepute si neterminate. Proiecte lasate in parasire sau chiar neincepute. Oameni, cunostinte, prieteni cu care nu am mai luat legatura, cu care nu am mai vorbit, de care nu mai stiu nimic de ani de zile, chiar daca ei ma mai cauta. Ii evit. Nu mai am multe lucruri de lauda despre mine. Ce sa le spun, ce discutii sa mai intretin?

Scriu aceste lucruri si ma gandesc: cine sunt eu? Cum de pot sa ma autodistrug? Cred in Dumnezeu, cred cu toata puterea si nu inteleg de unde imi este starea asta de autodistrugere. Dragii mei, cei care cititi astea si inca sunteti la o varsta mai frageda, stati departe de internet. Chiar daca se spune ca se fac prietenii pe internet, eu va spun ca ele va trag din lumea reala. Daca nu gasim prietenii adevarate in real, le gasim in virtual? Adica toti oamenii curati frumosi adevarati, stau in fata calculatorului? Eu va spun contrariul. Eu nu mai vad in mine un om frumos, curat, adevarat. Cineva care prefera sa comunice cu o masina decat cu un om real, nu poate fi placut. E un om care se ascunde. Asta ne da internetul. Asta devenim.

Cat timp se pierde in virtual pana se formeaza o prietenie, si cat de mult folosim imaginatia, imaginatie care nu-i este de folos unui crestin. Si oare cat de castigat ar fi sufletul si trupul in afara statului la calculator?  Si oare chiar nu se mai pot face prietenii in afara internetului? Ce frumos ne amagim. Mai aud si ca ne-am educat credinta, am devenit mai ortodocsi cu ajutorul internetului. Si vin eu si spun ca-i adevarat, insa cand am intrat intr-o biserica s-au intr-o manastire, ceea ce am simtit a depasit orice citire pe internet, orice discutie, orice. Niciodata nu L-am simtit pe Dumnezeu pe internet, insa de fiecare data cand am intrat intr-o biserica cand m-am asezat in genunchi la rugaciune sau chiar cand stateam si citeam o carte, Il simteam. Niciodata insa, nu L-am simtit pe internet! Niciodata!

Eu azi imi plang plansul si mi-l plang definitiv, pentru ca dupa marturisirea aceasta cu ajutorul Domnului voi sta departe de internet. Vreau sa traiesc, sa ma bucur de ceea ce mi-a daruit Dumnezeu. Sunt prea indurerata. Ma dor anii pe care i-am pierdut. Ma infioara ce spune parintele Arsenie Papacioc despre cat de importanta este o clipa si ca vom da cont de orice clipa pierduta. Ma infioara ce spune parintele si despre om; ca de-ar sti omul cu ce L-a inzestrat Dumnezeu. Ce stiu eu de mine?

Nu mai pot, nu mai vreau, nu mai vreau, nu mai vreau dependenta asta. Doamne ajuta-ma.

(O dependenta)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești