Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Acum două seri am intrat pe contul de Facebook al Ortodoxiei Tinerilor, și am scris următorul mesaj: „Jos Băsescu”. A urmat apoi un lung șir de comentarii și păreri în contradictoriu prin care eram acuzați că Ortodoxia Tinerilor nu trebuie să se implice în politică.

Din start vreau sa vă spun că n-am interese politice, nu susțin vreun partid, și nu implicăm site-ul și lucrarea duhovnicească a tinerilor în jocurile tulburi și dezamăgitoare ale politicii. Nu sunt diacon, nici preot și nici episcop și prin urmare părerea mea nu este părerea Bisericii. Conștientizez însă rolul de formator de opinie, chiar dacă acest rol este la un nivel mic, însă tocmai din acest motiv nu doresc să fiu ipocrit și indiferent față de ceea ce se întâmplă în țara noastră.

Pe site-ul Ortodoxia Tinerilor, nu am abordat până acum problemele generate de factorul politic, ci doar foarte rar. Totuși, nu este de ajunsă rugăciunea ci ea trebuie dublată de fapta cea bună, de neîncuviințarea răului, de atenționare atunci când lucrurile o iau razna în jurul nostru. Așadar, cei doi administratori ai site-ului, suntem de opinie că tinerii țării trebuie să fie atenți la timpurile pe care le trăiesc, să se implice în problemele societății și să-și exercite dreptul opiniei despre ceea ce se întâmplă cu țara lor, în mod cuviincios și ferm, în limitele legii.

Mai înainte de toate dorim să slubiniem că scandalul SMURD a fost OCAZIA revoltei populaței iar nu CAUZA revoltei. Oamenii n-au ieșit în stradă doar din acest motiv ci din multe altele, mai mari, din care o parte se găsesc mai jos, și care s-au adunat în ultimi 8 ani de guvernare PDL în frunte cu domnul președinte Traian Băsescu.

Așadar, demisia pe care subsecretarul din Ministerul Sănătății, domnul Raed Arafat și-a dat-o după ce a criticat câteva aspecte din noua lege a sănătății a fost picătura care a umplut paharul. Oamenii l-au susținut pe Arafat pentru că e printre puținii oameni din țară care a reușit să realizeze ceva extraordinar în administrația publică: Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Acest serviciu a salvat viețile a mii de oameni și e mereu prezent în toate accidentele și dramele oamenilor din țara aceasta.

Gestul de înlăturare a lui Raed Arafat, un om harnic și decent, de către Președintele Traian Băsescu, a stârnit mare indignare printre oameni. Dacă nici cei cinstiți și profesioniști nu mai au loc în conducerea țării înseamnă că suntem conduși de o gloată de oameni ai interesului personal, de un sistem care marginalizează valorile, impunând tuturor o linie a interesului meschin.

Mai jos înșiruim o mică listă de motive în care vom argumenta de ce considerăm că actualul președinte al României, domnul Traian Băsescu, nu reprezintă interesele și binele cetățenilor acestei țări, ci a adus multe prejudicii, atât de ordin material cât și de ordin duhovnicesc, iar singurul gest onorabil pe care l-ar mai putea face este să-și dea demisia împreună cu toți cei care l-au sprijinit în demersurile nefaste ale domniei sale:

1. Moralitate precară a președintelui

a) Comportamentul grobian în relația cu oamenii

Unul dintre cele mai elocvente exemple este incidentul în care președintele Traian Băsesc a fost abordat cu întrebări de către o jurnalistă a trustului media Antena 1 iar acesta a numit-o , ”păsărică” și ”țigancă împuțită” apoi i-a confiscat telefonul personal.

Alte mitocănii ale președintelui Traian Băsescu în relația cu presa, puteți vedea aici. Poate că ar trebui să ne dea de gândit și faptul că președintele nu știe imnul național al României.

b) Propunerea de legalizare a prostituței și a drogurilor ușoare

În anul 2009, comisia prezidențială condusă de Traian Băsescu a propus un proiect de lege pentru legalizarea prostituței (a preacurviei), ca ”soluție” de a "preveni şi reduce toate riscurile legate de practicarea sexului comercial". Această inițiativă nu s-a concretizat deoarece nu a avut votul majorității în parlament. Dacă proiectul prezidențial s-ar fi adoptat ca lege, atunci, pe lângă legalizarea prostituției s-ar fi aplificat riscul de boală, criminalitatea, spălarea de bani, traficul de persoane și de droguri, fenomene care însoțesc prostituția, și s-ar fi adus prejudicii grave familiei, celula de bază a societății.

Totuși, a fost legalizat consum de droguri ușoare (etnobotanicele). Rezultatul? Zeci de tineri internați în spitale cu toxi-infecții severe și alte sute dependenți de ”senzații tari”.

c) Dubla măsura de a judeca lucrurile

Un exemplu elocvent este cel al judecării legalizării prostituției și a drogurilor ușoare după două criterii. Mai întâi, comisia prezidențială condusă de Traian Băsescu propune în anul 2009 legalizarea prostituței ca ”soluție” de a "preveni şi reduce toate riscurile legate de practicarea sexului comercial" iar apoi, în anul 2011, președintele impută Olandei faptul că a fost neputincioasă pentru că a legalizat prostituția și drogurile ușoare. Așadar, când prostituția se vrea legalizată de către domnul președinte, ea este o soluție iar când este legalizată de altă țară, este neputință. Iar drogurile ușoare (etnobotanicele) de la noi din țară au apărut și sunt legalizate în timpul mandatului domnului Traian Băsescu.

d) Încurajarea nepotismului în politică

În anul 2009, domnișoara Elena Băsescu, fiica cea mică a președintelui a fost sprijinită politic pentru a candida ”independent” ca europarlamentar, obiectiv pe care l-a și atins. Într-o țară în care avem atâtea tinere valori iată cum o persoană fără nici cea mai mică experiență, fără personalitate proprie și mai ales fără pregătirea necesară, devine reprezentant al României în parlamentul UE, mai bine spus mâna din umbră a președintelui Traian Băsescu. Mai mult, faptul că domnișoara Elena Băsescu ar fi de acord cu legalizarea drogurilor ușoare, spune multe despre moralitatea cu care este capabilă să ne reprezinte ca și popor creștin-ortodox.

e) Încurajarea homosexualității

În anul 2004,  domnul Traian Băsescu, chiar înainte de a fi ales ca președinte, a făcut o ofensă gravă acestui popor, susținând că 1 din 5 români este homosexual. Adică 20% din populația țării. Apoi, a susținut deschis că nu condamnă căsătoria între homosexuali și adopțiile de copii de către homosexuali. Adică le încurajează prin toleranță. Rezultatele acestei atitudini atihristice a președintelui s-au văzut de-a lungul anilor, prin aprobarea de parade Gay, rezultate care au culminat în anul 2011, odată cu apariția de bannere pro-homosexualitate, în săptămâna mare din postul Paștelui, în cele mai mari orașe din țară, precum București, Iași sau Timișoara. Apariția acestor bannere, în care s-a folosit imaginea unui nou născut pentru promovarea homosexualității, a fost un fapt fără precedent în istoria țării noastre.

2. Proiectele și investițiile păguboase pentru economia țării

a) Parcurile din sate și comune

S-au irosit resurse uriașe de fonduri pentru amenajarea de parcuri de agrement, în sate și comune care nu au sistem de apă-canazare sau asfalt, dar au parcuri pe care localnicii beneficiar le consideră pe bună-dreptate inutile.

b) Proiectul Roșia Montană

Acest proiect de exploatare a aurului din minele de la Roșia Montană, așa cum este el negociat în prezent este doar jaf național: cea mai mare parte din aur este în beneficiul exploatatorului; se distruge fondul ecologic prin infestarea cu cianuri; se generează costuri de întreținere mari, pe termen lung, pentru prezervarea deșeurilor de cianură.

3. Politica internă antidemocratică și antisocială

a) Atitudinile neconstituționale

Constant, în ultimi ani, domnul Traian Băsescu a vorbit în numele Guvernului, al Justiției și a altor instituții ale țării, făra să aibă acest drept, înlocuind practic sistemul politico-administrativ al țării, și conducând țara sub tentă dictatorială. Spre exemplu, chiar în zilele trecute președintele a anunțat în locul prim-ministrului României că noua lege a sănătății va fi retrasă, deși nu avea dreptul să facă acest lucru, instituția președintelui dându-i dreptul să promulge sau să blocheze o lege abia când ea este aprobată de Parlament.

b) Falimentarea mediului privat

Mediul privat din România a suferit lovituri grele prin adoptarea impozitului minim și majorarea cotei TVA la 24 %. Zeci de mii de firme au falimentat, lăsând cel puțin tot atâtea persoane  în șomaj. Un alt efect negativ al fiscalității excesive practicate de guvern este împingerea agenților economici către economia la negru, ca mijloc de subzistență.

c) Președintele a tolerat fraudarea Legii pensiilor după ce președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a ”numărat” mai mulți parlamentari decât erau în sala de vot.

d) Reorganizarea administrativ-teritorială a României

Președintele Traian Băsescu sprijină reorganizarea administrativ-teritorială a României, reorganizare care a mai fost pusă în practică doar în timpul a două conduceri totalitare (Carol al II-lea și Gheorghe-Gheorghiu Dej). Girarea regiunilor autonome de către președintele Traian Băsescu reprezintă un risc imens de pierdere a integrității teritoriale și de apariție a unui unui stat în stat (așa-zisul Ținut Secuiesc). Acesta ar fi doar un singur aspect, însă efectele negative sunt mult mai multe.

e) Închiderea spitalelor

Din anul 2011, conducerea țării în frunte cu președintele Traian Băsescu duce un plan de martirizare/epurare a bolavilor și bătrânilor, prin închiderea spitalelor ”nerentabile” iar bolnavii de cancer sunt lăsați să moară încet, prin tăierea subvențiilor pentru tratamentele specializate.

4. Politica externă antiumană

Președintele țării este comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Asfel, domnul Traian Băsescu conduce armata țării și ia decizii esențiale la nivel strategic și militar. Cu toate că suntem un popor creștin de 2.000 de ani, președintele Traian Băsescu a inițiat și cuviințat plecarea de trupe militare române în războaiele din Irak și Afganistan. Dar aceste războaie nu sunt ale noastre și nu sunt pentru apărarea României ci pentru a sprijini expansiunea Imperiului Statelor Unite ale Americii. Așadar, datorită președintelui Traian Băsescu, România sprijină de câțiva ani războaie nedrepte în care mor oameni nevinovați (musulmani) pentru setea de putere a SUA. Practic, soldații români fac ”pace” cu arma la tâmpla unor nații cu care noi nu avem niciun conflict direct sau indirect. În loc să fim un popor pașnic, așa cum am fost din totdeauna, am devenit o țară care servește interese criminale.

Din toate aceste motive, și încă multe altele, nu numai că avem dreptul dar avem și obligația de a condamna imoralitatea președintelui țării și a măsurilor antisociale și antiumane pe care le-a luat și pe care le susține în continuare.

Nu avem dreptul să tăcem când politica de stat încalcă flagrant ”politica” lui Dumnezeu care este iubirea de oameni și de Dumnezeu. Actuala conducere nu respectă nici legile lui Dumnezeu și nici iubirea de oameni nu o arată.

Considerăm că revolta populației este un gest reflex de auto-apărare față de abuzurile și nedreptățile constante ale conducerii actuale.

Condamnăm ferm toate actele de violență fizică și verbală ale ultrașilor, acte de violență care doar compromit revolta firească, demnă a majorității populației. Totuși, protesăm ferm și față de actuala conducere a țării care pune în pericol social, economic și duhovnicesc un întreg popor.

Ne rugăm ca această revoltă firească să nu degenereze în vărsare de sânge, ci să fie pașnică, dar mai ales să fie o lecție de trezire la demnitate și responsabilitate pentru întreaga clasă politică.

(Claudiu și Dan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești