Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

1217840537_3d03959e9e1217840537_3d03959e9eIeri am ieşit la plimbare cu Iulia şi cu fetiţa noastră, în parcul din Politehnică. La început nu prea vroiam să ies dar m-am gândit că pâna la urmă astea sunt lucrurile cele mai frumoase în viaţă: să stai şi să te bucuri cu cei dragi, restul este trecător.

Când am ajuns în parc ieşise soarele şi era cald, frumos, adia vântul... Am luat-o prin iarbă cu căruţul şi am început să ne jucăm. Sofia are 9 luni şi încă n-a văzut vreo primăvară, acum era prima dată. Ne-am jucat cu o gărgăriţă, ne-am aşezat pe o băncuţă şi apoi ne-am dus la Biserica Sfântului Grigorie Palama din parc. Când am păşit în Biserică era o linişte puternică, şi am simţit imediat harul lui Dumnezeu care mă învăluia, era ceva ce nu pot descrie în cuvinte. Ne-am închinat lui Dumnezeu, am salutat-o pe fata de la pangar şi am ieşit.

În curtea Bisericii ne-am aşezat iar pe o băncuţă, se făcuse şi mai cald, păsărele ciripeau, soarele strălucea şi mai frumos, totul era aşa de dulce, şi ne gândeam atunci ce bine e să locuieşti la ţară! ce mult te apropie natura (creaţia) de Creator! ce linişte mare şi ce bucurie în suflet îţi aduce primăvara...

Câte ore am stat în faţa calculatorului iarna asta... sute de ore. Câte ore am stat pe internet ... Câtă vreme am petrecut pe blogurile astea...

Am simţit-o pe pielea mea: calculatorul şi internetul mă fac sclav, mă împătimesc, mă duc la dependenţă, de multe ori fără să vreau. Calculatorul şi Internetul au ajuns intrument de lucru la servici şi la şcoală, dar ce est este şi mai rău este că au ajuns mijloc de petrecere a timpului liber.

Astăzi ne întâlnim cu prietenii pe messenger, Îl căutăm pe Hristos pe bloguri, citim scrierile Sfinţilor Părinţi online, ascultăm slujba la radio, trimitem mailuri colegilor cu două birouri mai încolo de noi.... Astăzi calculatorul se interpune între noi şi cei dragi, şi ce e mai rău, că se interpune între noi şi Dumnezeu.

A venit vremea să-i invităm mai des pe prietenii cu care stăm toată ziua pe mess, la un suc sau la o plimbare în oraş. E timpul să mergem mai des să vorbim cu Domnul acasă la El, în Biserică şi să lăsăm blogurile. Ar trebui să ne vedem mai des cu cei din familie, să mai mergem pe la bunici, să mai mergem pe la mănăstiri, să mai ieşim în weekend pe ici pe colo..., să mai ieşim cu prietenii la un film, să mai vedem un muzeu, să mai stăm cu părinţii, să mai mergem la un concert frumos, să mai citim o carte, să mai jucăm câte ceva cu prietenii...

E frumos afară, e cald, e soare, e primăvară...

Primăvara este mai frumoasă fără internet!

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești