Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

8360732-md8360732-mdIn primul rand scriu urmatoarele ca o mustrare proprie apoi pentru cei care au simtit, la fel ca si mine, ca fac abuz de prea mult internet si televizor. Ma dojeneste constiinta ca prea m-am obisnuit sa caut stirile negative, sa caut mereu sa vad ce grozavii s-au mai intamplat pe pamant, si sa trag concluzii ingrozitoare, uitand că "Tata este la cârma lumii" - (cum frumos zicea Pr. Cleopa despre Dumnezeu), iar nu diavolul si slugile sale. Simt ca am devenit un receptor al rautatii, si un distribuitor de deznadejde fara sa vreau. Am hotarat sa o las mai moale cu internetul si televizorul. In acest sens iau lucrurile ca un experiment. Vreau sa vad cum reactionez daca o saptamana nu ma mai uit la televizor si internet...fara nici o stire, fara nici o emisiune de divertisment.

Mi-e dor sa ma regasesc, sa stau cu gandurile si faptele mele, sa le analizez, sa le slefuiesc in bine cu ajutorul Domnului. Nu mai vreau sa casc gura la toate urâciunile promovate zilnic cu atata seninatate in mass-media. Si pe deasupra nici nu cred ca am ceva de perdut.

Daca ma gandesc bine, nu cred ca se vor schimba "poeziile" de la televizor intr-o saptamana, ci vor circula doar alte nume pe aceleasi versuri bine-cunoscute de care-mi pare rau ca le pomenesc: furt, betie-ucidere, sinucidere, pedofilie etc. ...si uite-asa ratingul creste si suntem multumiti ca viata noastra este plina de noutati, iar nu monotonă ca cea a taranului de pe camp, care toata ziua sta cu Dumnezeu si gandurile lui. Toate-s bune si frumoase, dar totusi simt ca-mi lipseste ceva... Inima-mi spune ca la teorie sunt profesor cu diploma iar la practica un copilas care invata primele litere din alfabet.

Ne-am departat de Dumnezeu prea mult, nepermis de mult, si de aceea cautam senzationalul in viata noastra pe internet si la tv: pentru ca nu-l avem pe Dumnezeu in centru. Ne pacalim sufletul flamand de Dumnezeu hranindu-l cu mereu cu noutatile lumesti. Să stai în fiecare secundă cu Dumnezeu este cel mai senzaţional lucru din lume, pentru că El mereu te cheamă să vezi noutatea lumii, te ajută să vezi ce n-ai înţeles, să decoperi ceea ce n-ai ştiut, să cunoşti de fapt raţiunile cu care a fost creată lumea şi care este finalitatea ei.

Deasemenea mi se pare ca am ajuns mai orb decat orbii din nastere penru ca am inceput sa cred ca fata lumii este pictata doar in culorile de la stirile tv si internet. Dar spun stop...macar asa de dragul experimentului. Nu mai vreau teorie, vreau ceva practic, vreau sa am bunul simt sa ma duc si pe la cei din puscarii ca sa le vad lacrimile pocaintei si suferinta "live" nu ca lacrimile stoarse de camerele tv in reality show-uri, vreau sa ma duc in vizita si pe la cei bolnavi de prin spitale sa le alin suferinta, macar cu prezenta, daca tot sunt indignat de cazurile de malpraxis la care sunt supusi, vreau sa stau si cu cei saraci de pe strada fara sa-mi fie rusine ca stau langa fratii mei intru Hristos, nu de alta dar nu mi-a garantat nimeni ca nu o sa ajung sa duc vreodata o cruce asemenea lor, si in final vreau sa vad fata lumii ...cea reala nu cea digitala. O sa-mi spal ochii sufletului cu rugaciunea ca sa vad bine unde ma aflu si incotro mergem. Pentru asta da-ti va rog si un pic de rugaciune de la voi.

Faţa lumii nu este cea de la televizor sau de pe internet, asta să fiţi convinişi. Fiecare prezintă ce vrea şi ce-i place, şi în final ce-l avantajează, dar nimeni nu poate prezenta adevărul pentru că adevărul nu poate fi cuprins în cuvinte. Realitatea nu se exprimă ci se trăieşte. Cine vrea să afle cum este de fapt la Paris, n-o să cunoască prea multe din filmuleţe, poze şi cărţi ci atunci când va fi acolo prezent. Să fiţi convinşi că lumea nu e aşa de rea cum este expusă la televizor şi nici aşa de bună cum apare în poveşti, dar un lucru este sigur: oricum ar fi lumea în care trăim trebuie mereu să-i iubim pe toţi oamenii aşa cum sunt.

Vrei să schimbi lumea ? Incepe cu tine! Schimbă-te tu ! şi ai să schimbi şi mare parte din lumea de lângă tine.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești