Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

De câteva zile se tot discută în spațiul public despre inițiativa legislativă a unui deputat român ca statul să nu mai finanțeze Biserica Ortodoxă Română, adică să nu mai plătească salariile episcopilor, preoților, diaconilor, cântăreților și a personalului administrativ bisericesc. Chiar dacă această inițiativă nu va avea niciun sprijin politic din partea partidelor care se află la guvernare, ba ea fiind chiar blamată de primul-ministru al României și de președintele Senatului, totuși aș vrea să abordăm și noi puțin acest subiect.

Discuția despre finanțarea Bisericii Ortodoxe Române a atins bineînțeles și salariile profesorilor de religie, care sunt plătiți de Ministerul Educației, dar care sunt sub ascultare canonică de episcopul zonei în care locuiesc.

De ce finanțează oare statul român Biserica și ora de religie?

Eu aș pune o altă întrebare:

De ce vrea Remus Cernea să tot lovească în Biserică? De ce vrea scoaterea icoanelor din școli și a însemnelor religioase? De ce vrea ca preoții să nu mai primească salarii? De ce vrea el să se legalizeze homosexualitatea în România? De ce vrea scoaterea orei de religie? De ce este acest om așa de pornit împotriva Bisericii?

Eu cred că el are nemulțumiri personale legate de Biserică... Cred că a fost dezămăgit de unii oameni ai Bisericii și din acest motiv lovește și în Dumnezeu. Eu îi înțeleg parțial nemulțurile, dar de aici și până a tăia legătura statului cu Biserica, înseamnă prea mult...

Nici noi creștinii nu suntem mulțumiți că statul român finanțează medicii care fac avorturi și omoară milioane de prunci, copii care ar fi fost viitorul de mâine al țării noastre. Dar cu toate acestea nu cerem stoparea finanțării spitalelor și nici eliminarea acelor medici, ci am vrea doar îndreptarea lor, am vrea să conștientizeze păcatul pe care-l săvârșesc.

Nici noi creștinii nu suntem de acord ca statul român să fie partener în campania LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali) de promovare a desfrânului. Dar cu toate aceste nu cerem închiderea Muzeului Țăranului Român sau a altor ambasade de pe teritoriu țării noastre care susțin aceste comportamente morale degradante, care lovesc în familie și în credința poporului român.

Nici noi creștinii nu suntem deacord ca statul român să autorizeze prin primării afișarea pe străzile marilor orașe a bannerelor publicitare cu femei goale sau aproape goale, ale firmelor ce vor să-și vândă produsele, stricând curăția morală a copiilor noștri, dar cu toate aceste nu cerem închiderea acelor companii și nici demisia primarilor, ci sperăm ca prin dialog și ajutorul lui Dumnezeu, să se rezolve lucrurile.

Nici noi creștinii nu suntem deacord ca ProTV-ul și alte posturi tv să difuzeze la ore de vârf emisiuni în care promovează pornografia prin imagini explicite, și totuși nu cerem închiderea lor, deși pe măsura închiderii OTV-ului, ProTV-ul a făcut mult mai mult rău României. Așteptăm ca instituția acreditată de stat pe această problemă, CNA-ul, să intervină și să reglementeze situația.

Nici noi creștinii nu suntem deacord ca statul român să finanțeze campaniile masive de vaccinare a poporului român doar pentru a umfla bugetele marilor companii farmaceutice, dar cu toate acestea nu am cerut închiderea acelor companii, sau a farmaciilor lor.

Nici noi creștinii nu suntem deacord ca statul român să finanțeze o educație păgână în școlile din România, prin care copiii incurgitează informații fără a fi legate esențial de Creatorul științei și de sufletele lor, dar cu toate acestea nu cerem ca școlile să se autofinanțeze.

Nici noi creștinii nu suntem deacord ca statul român să finanțeze campanii de educație sexuală pentru copii de grădiniță și școală generală, dar cu toate acestea nu ne ridicăm împtriva lor.

Dacă domnul Remus Cernea are o problemă cu Biserica Ortodoxă sau cu slujitorii ei, atunci îl invit ca prin dialog să se împace cu ei, și să nu denigreze întreaba Biserică a lui Dumnezeu.

Printre cele mai bune lucruri pe care le face statul român se numără și finanțarea Bisericii și a orei de religie. De ce? Pentru că în toate bisericile ortodoxe clericii îi învață pe oameni credința în Dumnezeu, cinstea, moralitatea, curăția, smerenia, buna-cuviință și tot ce este mai bun pe lumea aceasta.

Chiar și acei puțin clerici, acuzați de fapte imorale, chiar și ei, propovăduiesc de la amvon o viață curată. Nu-i veți auzi niciodată să-și promoveze propriile patimi.

Atunci de ce oare n-ar face statul un lucru bun finanțând Biserica?

N-are nevoie neamul românesc mâine de tineri harnici, de tineri care-și doresc să-și întemeieze o familie, de tineri cinstiți, de oameni conștiincioși, de oameni care nu dau în cap, nu fură, nu țipă, nu desfrânează, nu calcă peste cadavre pentru egosimul lor? N-are nevoie România de oameni curați și credincioși?

Ce instituție din această țară îi învață pe copiii să-și ierte dușmanii, să-i binecuvinteze și să se roage pentru ei? Ce instituție românească îi învață pe tineri să-și ierte aproapele (un singur om care i-a greșit) de 490 de ori în viața lui? Cine îl învață pe tânăr astăzi, să fie smerit, să nu se laude cu ce a realizat, să-și vândă toată averea și s-o dea săracilor, să fie blând și înțelept? Ce fundație, ong, instituție, îl învață pe copil că poate găsi în suflet cea mai mare bucurie a vieții lui, și nu în lume? Cine îi spune copilului că doar în suflet se poate întâlni cu Dumnezeu?

Ce școală ne învață copiii să nu mintă niciodată ci să fie mereu sinceri și să spună adevărul?

Cine le vorbește astăzi copiilor de măreția creației lui Dumnezeu?

Cine în această țară își învață copilul să-și dea viața pentru aproapele lui? Cine?

Numai singură Biserica lui Hristos.

De ce să lovim în Biserică? Când doar ea ne poate hrăni copiii cu viață veșnică, prin Trupul și Sângele lui Hristos.

Dacă eu conduc aiurea și polițiștii îmi dau mereu amenzi de circulație, asta nu înseamnă că dacă voi fi deputat voi cere ca statul să nu mai finanțeze Poliția Rutieră. E doar problema mea și trebuie să mi-o rezolv.

Prin urmare, n-ar trebui ca politicienii români, cei care au primit autoritatea de la noi, să lovească în Biserică doar pentru neînțelegerilor lor personale.

Biserica lui Hristos este spital pentru bolile trupului și al sufletului.

Domnul Hristos este Doctorul sufletelor și a Trupurilor. El mereu spune:

Lăsați oamenii să vină la Mine! Că doar Eu sunt vindecarea și odihna sufletelor lor.

 

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești