Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Regretatul Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, Bartolomeu Anania (1921-2011) era un militant activ împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, despre care a spus într-o predică că este “un proces criminal” care trebuie oprit.

Roşia Montană se află acum într-o fază fierbinte, de maximă tensiune între cei care cred că în România totul poate fi cumpărat cu bani (inclusiv conştiinţele) şi cei care se luptă din răsputeri pentru apărarea unui foarte preţios patrimoniu istoric, cultural şi economic, precum şi a demnităţii noastre naţionale. (…)

Îmi fac o datorie de conştiinţă în a vă ruga, domnule ministru, să depuneţi toate eforturile şi să folosiţi toate pârghiile legale pe care vi le conferă funcţia pe care o deţineţi pentru salvarea Roşiei Montane, a Transilvaniei şi a zonelor învecinate de la un dezastru ecologic sigur.

Ştim că Roşia Montană e ameninţată de sărăcie, dar acum are de ales între a fi săracă sau a nu fi deloc. Împotriva sărăciei pot exista soluţii, dar nu şi împotriva crimei ecologice pentru înfăptuirea căreia se cheltuiesc sume enorme, se consumă intrigi de culise, se falsifică expertize şi se sustrag documente întocmite de specialişti”, i-a scris Înalt Prea Sfinția Sa ministrului Mediului, Attila Korodi.

Mitropolitul Bartolomeu le vorbea despre Roșia Montană și enoriașilor săi, în timpul predicilor.

Bisericile creștine din Transilvnia, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano Catolică, Biserica Reformată, Biserica Unitariană au cerut sa nu fie sacrificata Rosia Montana, sa nu fie vanduta celor care cred ca totul se poate cumpara pe bani, chiar si constiintele.

Se pare ca nu ne-a auzit nimeni, desi, noi, bisericile crestine, reprezentăm 99 la suta din populatia Romaniei. E posibil ca poporul sa implore puterea sa nu vanda un bun national iar puterea sa se faca ca nu aude?

De curand am facut o scrisoare deschisă adresată ministrului mediului (Attila Korodi, în anul 2007 – n.red.) si se pare ca rezulatele sunt pozitive, ca este dispus sa opreasca acest proces criminal, de salbaticire a Muntilor Apuseni (…).

Îi rog pe oamenii politici sa sprijine lupta poporului roman pentru salvarea Rosiei Montane, din toate puterile si pe toate fronturile.

Pe langa argumentele stiintifice, chimice, cianurile, eu as adauga o intrebare elementara, esentiala: oare ce interes are Romania sa scape din mana o mina de aur, un munte de aur si argint care sta acolo de la inceputul pamantului si care poate sa mai stea pana la sfarsitul lumii? Un mare bulgare de aur care nu se degradeaza, nu rugineste, nu putrezeste, nu piere. Nu cere de mancare. Nu cere impozite. Ce interese are?

Americanii au descoperit în Alaska zacaminte uriase de petrol. Le-au evaluat, dar n-au inceput sa le exploateze. Le-au sigilat. De ce? Prefera sa cumpere petrol de la arabi, atata cat pot cumpara, si pastreaza rezerva pentru cine stie ce vremuri de rastriste, fiindcă fiecare popoor poate sa treaca prin vremuri de rastriste, de crize, de razboaie (…). Oare noi nu ne gandim la oarecare vremuri de rastriste pentru acest popor? Ne-ar strica o rezerva de aur si argint care sta cuminte si este a noastra, proprietatea noastra, nu a altora? Vrem neaparat sa o instrainam, pentru cativa bani, din care statul castiga foarte putin?

Iata, deci, o ratiune de bun simt si simpla de tot, de interes national pentru pastrarea acestei zone”, le-a spus Bartolomeu Anania credincioșilor săi.

Sursa: buzznews.ro

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești