Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

3388521-lg3388521-lgS-a vorbit mult pe tema sfârşitului lumii în ultimul timp. Internetul a ajuns supra-saturat de acest subiect şi întreaga mass-medie a ajuns să discute direct sau indirect subiectul. Oricine îşi dă seama că vremurile în care trăim sunt cele de pe urmă,  că omenirea a ajuns departe de Dumnezeu şi păcatul a întrat în lume foarte puternic, aşa încât cei ce fac binele au ajuns să fie consideraţi nebuni. Dar abordarea pe care o vedem astăzi faţă de 666, cipuri, UE, masonerie, conducătorii lumii şi celelalte nu este în totalitate cea bună, ci este în anumite cazuri contrară poruncilor lui Dumnezeu.

Am avut şi eu un timp când citeam "tot" ce se scria despre paşapoarte, despre guvernul mondial, despre carduri, despre cipuri, şi eram avid să aflu cât mai multe. Mă uitam la diferite filmuleţe şi discutam cu prietenii pe tema asta. Pe Iulia (soţia mea)  n-o interesa subiectul dar eu îi vorbeam mult despre despre toate teoriile conspiraţiei. Orice reclamă pe care o vedeam la televizor sau pe stradă, orice revistă sau post de televiziune, începeam să le judec şi să-i explic cât de mult rău fac omenirii întregi.

Într-o zi Iulia, după ce m-a ascultat câteva minute vorbind despre răul pe care-l face publicitatea îmi spune: "Claudiu, nu mai vreau să-mi mai spui nimic pentru că-mi inspiri ură faţă de toată lumea." În acel moment am rămas surprins şi n-am mai zis nimic... dar mi-am dat seamă că exact asta făceam. Ajunsesem să vorbesc de rău tot sistemul şi inclusiv pe toată lumea... ajunsesem să văd ceva rău în orice mi se întâmplă.

Din cauza filmelor pe care le-am văzut şi a articolelor pe care le-am citit ajunsesem să văd lumea cu ochi răi şi să judec pe oricine. Dar mulţumesc lui Dumnezeu şi Iuliei că m-au trezit.  Mi-am adus aminte apoi că Dumnezeu ne spune să-i iubim chiar şi pe vrăjmaşii noştri, adică să-i vedem cu dragoste şi pe cei pa care ştim că ne fac rău. Tot El ne spune să nu judecăm pentru că judecând ne vom umple inima de răutate şi de venin aşa cum i-am umplut eu inima Iuliei şi nemaisuportând să vadă "răul" peste tot m-a rugat să încetez. Şi ne mai aduce aminte Domnul că ochiul este luminătorul trupului şi dacă ochiul nostru este întunecat tot trupul va fi întunecat. Adica dacă vedem cu răutate pe toţi cei din jur ne vom umple şi noi de aceeaşi răutate şi vom suporta consecinţa răului pe care-l pricinuim judecând.

Tot Domnul Hristos ne spune să nu stăm împotriva răului şi să nu răsplătim cu aceeaşi monedă pentru că aşa făcând nu suntem cu nimic mai presus decât cei pe care-i judecăm. Şi cu mare frumseţe ne spune Domnul ca poruncă pâna la sfârşitul veacurilor:

"Poruncă nouă dau vouă:  Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii."

Acesta este felul de a ne raporta faţă de toţi oamenii: având dragoste faţă de toţi, asta dacă suntem ucenici ai lui Hristos.

Să nu mă înţelegeţi greşit, văd tot răul din lumea în care trăim, simt că multe lucruri se întâmplă premeditat, îmi dau seamă că diavolul lucrează foarte puternic ca să-i arunce pe oameni în iad prin necredinţă şi prin toate plăcerile lumeşti, dar se exagerează prea mult. Am ajuns să vedem apocalipsa în fiecare lucru, chiar şi într-o creangă de copac căzută in bataia vantului...

Nu vă stricaţi viaţa  văzând si scormonind mereu răul din lume. Priviţi pe toată lumea cu dragoste! şi vă veţi asemăna cu Dumnezeu şi cu sfinţii Lui. Rugăţi-vă pentru cei ce vedeţi că greşesc, căci şi voi greşiţi la rândul vostru. Dacă vrem să facem cu adevărat ceva bun pentru a nu cădea în răutatea şi planul diavolului atunci haideţi să ne schimbăm noi înşine: să fim mai blânzi, mai milostivi, mai iertători, să ne rugăm mai mult, să stăm mereu în Biserica lui Dumnezeu, să ne împărtăşim mai des cu Sfintele Taine.

Noi vrem să schimbăm lumea dar nu putem să ne schimbăm pe noi înşine.  Schimbă-te tu şi ai să vezi că toţi de lângă tine se vor schimba! Mare minune! Aşa vrea Dumnezeu să fie lucrurile ca să nu mai judecăm pe alţii, să ne vedem bârna din ochiul nostru şi apoi paiul din ochiul celuilalt. Cât priveşte sfârşitul lumii şi răutăţile ce vor veni nu vă îngrijoraţi, aduceţi-vă aminte ce ne-a zis părintele Cleopa:

"Tata e la cârmă"

şi că nu suntem singuri:

"Eu voi fi cu voi pâna la sfârşitul lumii."

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești